[ÇÖZÜM] Amd RX Serisi ekran kapanıyor ama kasa aktif sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Evet selamlar bugün sizlere Amd RX580 RX570 RX480 RX470 ekran kartlarında neden ekran gider ama kasa çalışır vaziyette kalır bunu anlatacağım
İlk olarak korkmanıza gerek yok sorun ekran kartınızda değil

Sorunun çözümü ve nedeni şöyledir;
Sorun işlemci ile ram uyumsuzluğu sonucu ortaya çıkar nedeni budur
Farklı bir ram deneyerek sorununuzu çözebilirsiniz bizzat kendim sorunu yaşıyordum uzun süre sonra çözdüm

Çözümü şöyle buldum Sistemimde 8GB ram vardı modeli XPG GAMMIX D30 3200mhz ddr4 CL16 idi ram takviyesi yaptım adatanın farklı bir 3000mhzlik modelini aldım dedim ışıklı mışıklı olsun iki ram birisi RGBli biri RGBsiz hoş durmadı zaten ram takviyesinede pek gerek yokru dedim eskisini sökeyim diğeri kalsın 1 hafta falan hiç ekran kapanmayınca araştırdım başka bir forumdada aynı sorun varmış bilgisayarı aldığı yere götürmüş ve onunda ramını değiştirince sorun çözülmüş sistem özelliklerimiz aynı adamla

Umarım yardımcı olmuşumdur iyi günler iyi oyunlar

Uzman Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
aynı sorunu kuzenimin rx570 de yaşıyordu ama onun sıkıntısı ise yeni bir güncelleme ile sistemi bozmasıydı yani ekran kartını amd de yeni bir güncelleme getirip düzelttiler senin yaptığın yöntem de arada kaynamış olabilir

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
aynı sorunu kuzenimin rx570 de yaşıyordu ama onun sıkıntısı ise yeni bir güncelleme ile sistemi bozmasıydı yani ekran kartını amd de yeni bir güncelleme getirip düzelttiler senin yaptığın yöntem de arada kaynamış olabilir
Şimdi yeni konu açtım orda sürücülerle ilgili bir sorundan bahsettim sürücülerin yazılımsal sorunları var amd kartlarda

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
olabilir ben de rx580 alıcam nasıl kaçınabilirim bu durumdan
Bence RX580 yerine başka ekran kartı bak evet oyunlarda yüksek performans veriyor amaçok sorun çıkarıyor
Herkes çok sıcak ısı sorunu var diyor ama Hiç 65derecenin üstüne çıkmadım CS:GO Pubg Mobile Pubg Lite ETS2 falan hep olabilen en yüksek ayarlarda oynadım

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Aynı sorun bende de oluyor kapatıp açınca açılıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...