Onaylı Üye
Ailesi Ve Çocukluğu
Cristiano Ronaldo 5 Şubat 1985'te Funchal, Madeira'da doğmuştur.
Maria Dolores dos Santos Aveiro ve José Dinis Aveiro'nun son çocuklarıdır.
İkinci ismi olan Ronaldo'yu babası Ronald Reagan hayranı olduğu için koydu.
Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır.
Kulüp Kariyeri/Altyapı
Ronaldo'nun çocukluğunda tuttuğu takım Benfica'ydı. 8 yaşındayken, babasının malzemeci olarak çalıştığı amatör takım olan Andorinha kulübünde oynuyordu. Ronaldo 1995 yılında C.D. Nacional kulübüyle anlaştı ve bir ünvan yarışmasında başarılı olduktan sonra 3 günlük denemeliğine Sporting Lizbon'a gitti. Sporting kulübü kendisini transfer ücretini açıklamadığı bir anlaşmayla renklerine kattı.
Günümüzde;
La Liga ekiplerinden ''Real Madrid'' forması giymektedir.
Aynı zamanda milli takımı Portekizdede forma terletmektedir.
Kısacası Cristiano Ronaldo ayak oyunlarıyla herkesin dikkatini çeken ve tek hareketle adamları çalım manyağı yapan bir oyuncu.
Ronaldonun lakabı ise ''CR7'' olarak anılmıştır.
Buna o lakabı kimin taktığı hala sırrını koruyor.
Ayrıca ''Şampiyonlar Ligi'nin En Çok Gol Atan Oyuncusu'' ünvanına laik görülmüştür.
Not:Günümüzde yerini ben yazdım biraz amatör olmuş olabilir beğenirseniz sevinirim <3
CR7
Cristiano Ronaldo 5 Şubat 1985'te Funchal, Madeira'da doğmuştur.
Maria Dolores dos Santos Aveiro ve José Dinis Aveiro'nun son çocuklarıdır.
İkinci ismi olan Ronaldo'yu babası Ronald Reagan hayranı olduğu için koydu.
Hugo adında bir abisi, Elma ve Liliana Cátia adlarında iki ablası vardır.
Kulüp Kariyeri/Altyapı
Ronaldo'nun çocukluğunda tuttuğu takım Benfica'ydı. 8 yaşındayken, babasının malzemeci olarak çalıştığı amatör takım olan Andorinha kulübünde oynuyordu. Ronaldo 1995 yılında C.D. Nacional kulübüyle anlaştı ve bir ünvan yarışmasında başarılı olduktan sonra 3 günlük denemeliğine Sporting Lizbon'a gitti. Sporting kulübü kendisini transfer ücretini açıklamadığı bir anlaşmayla renklerine kattı.
Günümüzde;
La Liga ekiplerinden ''Real Madrid'' forması giymektedir.
Aynı zamanda milli takımı Portekizdede forma terletmektedir.
Kısacası Cristiano Ronaldo ayak oyunlarıyla herkesin dikkatini çeken ve tek hareketle adamları çalım manyağı yapan bir oyuncu.
Ronaldonun lakabı ise ''CR7'' olarak anılmıştır.
Buna o lakabı kimin taktığı hala sırrını koruyor.
Ayrıca ''Şampiyonlar Ligi'nin En Çok Gol Atan Oyuncusu'' ünvanına laik görülmüştür.
Not:Günümüzde yerini ben yazdım biraz amatör olmuş olabilir beğenirseniz sevinirim <3
CR7
Son düzenleme: