Onaylı Üye
oyundan oyuna göre değişiyor ama günümümüz koşullarında çoğu oyun harddiske yüklüyse anlık droplar yaşatabiliyor. Harddiskler okuma yazma hızı çok yavaş olduğundan yüklemelere yetişemediğinden droplar yaşatabilir.Arkadaşlar sistemin 3050ti ile i5 11400 , oyunlarda çok anlık donma bırakma yapıyor. grafikler yükseldiğinde bunu arttırıyor. MSI afterburner kullandığımda hep kullanım oranını %99 görüyorum. Arkadaşlarım darboğaz olduğunu söylüyorlar çok hakim değilim konulara ilk bilgisayarım ve hazır sistem. Darboğaz yediğimi nasıl anlarım ?
knk 5500xt ile R5 1600 darboğaz yapar mı az çok bilgin var mı ?Oyundayken performans ölçümlerini görüntülemek için bir programa ihtiyacınız olacak. Windows 10’da Win + G klavye kısayolu ile yerleşik performans izleyicisini kullanabilir veya üçüncü parti programlardan birine bakabilirsiniz. Hangi performans ölçme aracını kullanırsanız kullanın, birkaç genel darboğaz kuralı vardır:
- CPU %99 - %100, GPU %99 - %100’ün altında ise: İşlemci (CPU) darboğazı
- GPU %99 - %100, CPU %99 - %100’ün altında ise: Performans hedef kare hızının altında değilse normal, altındaysa Ekran kartı (GPU) darboğazı
- VRAM %99 - %100 ise: VRAM aşırı yükseldiğinde, veriler HDD veya SSD’ye çok yavaş aktarıldığından darboğaza neden olabilir.
- RAM %99 - %100 ise: VRAM aşırı yükseldiğinde olduğu gibi veriler taşınırken yavaşlamalar olabilir
dostum bana da yardımcı olur musun konum bu https://memoryhackers.org/konular/r...-darbogaz-yapar-mi.266094/page-2#post-5250733Format atma zamanınız gelmiş olabilir, eğer sadece HDD kullanıyorsanız bazı oyunlarda takılmalar maalesef yaşanabiliyor. Ama sisteminde öyle çok bir darboğaz olmaması gerekiyor parçalar gayet yakın.
Ekli dosyayı görüntüle 89009
benimde sistemim 35k olmasına rağmen bu darboğaz denen sıkıntıyı yaşadığımı söylüyorlar ama bir çözümünü bulmuş değilim gerçektenArkadaşlar sistemin 3050ti ile i5 11400 , oyunlarda çok anlık donma bırakma yapıyor. grafikler yükseldiğinde bunu arttırıyor. MSI afterburner kullandığımda hep kullanım oranını %99 görüyorum. Arkadaşlarım darboğaz olduğunu söylüyorlar çok hakim değilim konulara ilk bilgisayarım ve hazır sistem. Darboğaz yediğimi nasıl anlarım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?