Depremin psikolojik etkileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Ordu Fatsa da yaşıyorum bugün kızılay merkezine bilgisayar sorunu için gittim malatyadan bir depremzede aile gelmişti. Annesi ve küçük çocukları. Bilgisayarın kasasının kapağını açarken kapak elimden düştü çocuklar deprem oluyor sandı sanırım bir anda sağa sola bakmaya ayaklanmaya başladılar... hayatımda bu kadar kötü hissetmemiştim çok zor bi durum. 99 depreminde zonguldaktaydım ve etrafımızda yıkılan binalar vardı. o zamanlar 4 5 yaşındaydım ben ve 20 yaşlarında bir kız annemin battaniyesi bu diye enkazın altını gösterip ağlıyordu hiç unutmuyorum çok kötü bir durum allah kimsenin başına vermesin

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Merhaba ülkemizde son olan hadiselerden sonra sosyal medyaya girmeye çekinir oldum zaten haber izlemiyordum ama önüme düşünce de çok kötü hissediyorum . Ben İstanbulda yaşıyorum artık gece uyurken hiç yoktan deprem oluyormuş gibi hissedip irkiliyorum acaba bu durumlara düşen sadece ben miyim merak ediyorum .
evet bu kadar büyük depremlerde böyle olabiliyor evrim ağacının son videosunu izlemeni tavsiye ederim

Efsane Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Sadece sen değilsin, genel olarak böyle. İstanbul depremi çok büyük bir felaket olacak zaten ama yapılabilecek bir şey var mı? Bu sorunu bir cevabı yok işte.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
psikolojimiz bozuldugu için böyle hissetmen normal bizde de aynı dostum yalnız degilsin

Yaralarım vücudumda değil ruhumda
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Merhaba ülkemizde son olan hadiselerden sonra sosyal medyaya girmeye çekinir oldum zaten haber izlemiyordum ama önüme düşünce de çok kötü hissediyorum . Ben İstanbulda yaşıyorum artık gece uyurken hiç yoktan deprem oluyormuş gibi hissedip irkiliyorum acaba bu durumlara düşen sadece ben miyim merak ediyorum .
Sen tedbirini al gerisi Allah'tan.Oturduğun eve deprem dayanıklılık testi yaptır.E-Devlet üzerinden bile başvurabiliyorsun.İstanbul da deprem beklendiğini biliyorsun bende kocaeli deyim.Orda olan bizede gelir.5 katlı binada oturuyorum.Toplantı yapıp deprem dayanıklılık testi yaptırmaya karar verdik.

Griler kayıp yalnızca siyah ve beyaz
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Sadece sen değilsin, genel olarak böyle. İstanbul depremi çok büyük bir felaket olacak zaten ama yapılabilecek bir şey var mı? Bu sorunu bir cevabı yok işte.
kesinlikle var istanbuldaki sanayileşme deprem riski olmayan bölgelere taşınmalı nüfus azaltılmalı bir şekilde ve en önemlisi çok hızlı bir kentsel dönüşüme gidilmeli bunlar uzun süreçte olacak şeyler kısa dönemde de halk bilinçlendirilmeli diye düşünüyorum çünkü en son olan istanbul depremi 5.4 tü korkudan camdan atlayan insanlar olmuştu bunlar bilgisizlikten
Post automatically merged:

Ordu Fatsa da yaşıyorum bugün kızılay merkezine bilgisayar sorunu için gittim malatyadan bir depremzede aile gelmişti. Annesi ve küçük çocukları. Bilgisayarın kasasının kapağını açarken kapak elimden düştü çocuklar deprem oluyor sandı sanırım bir anda sağa sola bakmaya ayaklanmaya başladılar... hayatımda bu kadar kötü hissetmemiştim çok zor bi durum. 99 depreminde zonguldaktaydım ve etrafımızda yıkılan binalar vardı. o zamanlar 4 5 yaşındaydım ben ve 20 yaşlarında bir kız annemin battaniyesi bu diye enkazın altını gösterip ağlıyordu hiç unutmuyorum çok kötü bir durum allah kimsenin başına vermesin
gerçekten çok acı bir durum hepimize sabır diliyorum

If you are going through hell keep going
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Bir akrabam kuzenlerim Kahramanmaraşta enkazın altında kaldırlar. Çok şükür 8 saatin ardından yoldan geçen insanlar tarafından kurtarılmışlar. Ama küçük kardeşimizden halen haber alamadık :( Bir yakınım olmasa bu kadar etkilenir miydim bilmiyorum. Geceleri uyuyamıyorum halen uykusuzum sürekli o insanları düşünüyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor sadece vakit öldürmeye çalışıyorum üstüne birde marmara depremi bekleniyor beni daha da kötüleştiren şey bu ailem ve benim aynı şeyleri yaşayabilecek potansiyelde tehlikede olmam.

Onların yaşadığı şeyleri dinleyince insanın ne kadar aciz kaldığı bir kez daha anlıyorum. Allah herkese yardım etsin...

Griler kayıp yalnızca siyah ve beyaz
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Bir akrabam kuzenlerim Kahramanmaraşta enkazın altında kaldırlar. Çok şükür 8 saatin ardından yoldan geçen insanlar tarafından kurtarılmışlar. Ama küçük kardeşimizden halen haber alamadık :( Bir yakınım olmasa bu kadar etkilenir miydim bilmiyorum. Geceleri uyuyamıyorum halen uykusuzum sürekli o insanları düşünüyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor sadece vakit öldürmeye çalışıyorum üstüne birde marmara depremi bekleniyor beni daha da kötüleştiren şey bu ailem ve benim aynı şeyleri yaşayabilecek potansiyelde tehlikede olmam.

Onların yaşadığı şeyleri dinleyince insanın ne kadar aciz kaldığı bir kez daha anlıyorum. Allah herkese yardım etsin...
çokça geçmiş olsun umarım iyi haberler alırsınız gerçekten acı ve büyük etkileri olan bir süreç hepimize sabır diliyorum

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Hocam bu son derece normal. Hepimiz diken ustundeyiz artık. Ayrıca yasadiginiz deprem oluyormuş gibi hissetme durumu da normal. Evrim agacinin bununla ilgili bir videosu vardı göz atabilirsiniz

varla yok arasında biyerde
Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Hem heran deprem olcakmış hissi hem canlarımız betonların altında ben evimde rahatça yemek yiiyebiliyo olmanın suçluluk hissi cidden zor bir dönemdeyiz

Edep aklın tercümanıdır
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Geceleri her an deprem olucak gibi hissediyorum

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Hocam ilk gün bende öyleydim ama sonra bir anda gecti

Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
hocam istanbul depremi ciden büyük olcak diyorlar bende istanbulda yaşıyorum gece saat 3 den sonra yatmaya başladım uyku tutmuyor yapçak bişey de yok bizim ev 8 katlı bide biz 6 ıncı katayız deprem anında ne yapıcamı bilmiyorum

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
bende de oluyor 7.7 yi yaşadıktan sonra

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...