Teşekkür ederim cevabın için. Mesleki değil de normal düz açık lise için gerekiyorsa geçiş dönemi gelene kadar sınavlara girip o dönemi notları düzgün bir şekilde bitirip açık öğretime geçebiliyor muyuz?Geçiş işlemi için yapmanız gereken tek şey, aktif dönem kaydınızı yenileyip öğrencilik durumu aktif olduktan sonra geçiş yapmak istediğiniz yüz yüze Mesleki Açık Lisenin derslerini veren Mesleki Teknik Anadolu Lisesine dilekçe vermektir.
Uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim peki benim ne yapmamı önerirsiniz? Son sınıf lise öğrencisiyim Anadolu lisesi ve şu an devamsızlığım totalde 34 gün oldu. Gidip açığa başvurabilir miyim yoksa bu dönemin sınavlarını bitirip başvursam ikinci dönem açıktan devam edip mezun olabilir miyim?Merhaba,
Lise öğrencilerinin açık öğretime geçiş süreci, okulun ve öğrencinin durumuna göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak, lise öğrencilerinin açık öğretime geçiş süreci şöyle olabilir:
Bu süreçler, okul ve öğrencinin durumuna göre değişiklik gösterebilir ve daha farklı seçenekler de olabilir. Bu nedenle, lise öğrencilerinin açık öğretime geçiş sürecine ilişkin detaylı bilgi almak için okulunuzdan veya öğretim yönetim sisteminden bilgi alabilirsiniz.
- Öğrencinin devamsızlık hakları tükenirse: Öğrenci, açık öğretime geçebilir ve eksik derslerini açık öğretim programının bir sonraki döneminde tamamlayarak mezun olabilir.
- Öğrenci, ikinci dönemde de devamsızlık haklarını tüketirse: Öğrenci, açık öğretime geçebilir ve eksik derslerini açık öğretim programının bir sonraki döneminde tamamlayarak mezun olabilir. Ancak, öğrenci ikinci dönemden mezun olamaz ve o seneyi baştan okumak zorunda kalabilir.
- Öğrenci, üçüncü dönemde de devamsızlık haklarını tüketirse: Öğrenci, açık öğretime geçebilir ve eksik derslerini açık öğretim programının bir sonraki döneminde tamamlayarak mezun olabilir. Ancak, öğrenci üçüncü dönemden mezun olamaz ve o seneyi baştan okumak zorunda kalabilir.
Eğer lisede son sınıf öğrencisi ve devamsızlık hakkını aşmışsanız, açık öğretime geçebilirsiniz. Ancak, açık öğretim programına geçiş yaparken bazı kurallar ve koşullar uygulanabilir, bu yüzden lise yönetmeliğine ve okulun kurallarına göre değişiklik gösterebilir. Önemli olan, öğrencinin açık öğretim programına geçiş yaparken gereken tüm yasal ve okul kurallarına uygun hareket etmesidir.Uzun uzun yazmışsın teşekkür ederim peki benim ne yapmamı önerirsiniz? Son sınıf lise öğrencisiyim Anadolu lisesi ve şu an devamsızlığım totalde 34 gün oldu. Gidip açığa başvurabilir miyim yoksa bu dönemin sınavlarını bitirip başvursam ikinci dönem açıktan devam edip mezun olabilir miyim?
Tamamdır teşekkür ederim yardımlarınız için.Eğer lisede son sınıf öğrencisi ve devamsızlık hakkını aşmışsanız, açık öğretime geçebilirsiniz. Ancak, açık öğretim programına geçiş yaparken bazı kurallar ve koşullar uygulanabilir, bu yüzden lise yönetmeliğine ve okulun kurallarına göre değişiklik gösterebilir. Önemli olan, öğrencinin açık öğretim programına geçiş yaparken gereken tüm yasal ve okul kurallarına uygun hareket etmesidir.
Bu nedenle, açık öğretim programına geçiş yapmadan önce lise yönetmeliğini ve okulun kurallarını inceleyin ve açık öğretim programına geçiş yapmak istediğinizi okulunuzun yetkili kişisine bildirin. Okulunuzun yetkili kişisi size açık öğretim programına geçişle ilgili olarak bilgi verebilir ve size gereken tüm yönergeleri verebilir.
Ayrıca, açık öğretim programına geçiş yaparken, ikinci dönem açıktan devam ederek mezuniyetinizi tamamlamanız mümkün olabilir. Ancak bu konuda da lise yönetmeliği ve okulun kurallarına göre değişiklik gösterebilir, bu yüzden okulunuzun yetkili kişisiyle iletişim kurarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Rica ederim. Eğer ki cevabım sorularınıza bi'yanıt buluyorsa, cevabımı "çözüm" kabul ederek konuyu kapatabilirsiniz. İyi günler diliyorum.Tamamdır teşekkür ederim yardımlarınız için.
En iyisini sen bilirsin ancak bu konu hakkında okumakta olduğun eğitim kurumunda ki danışman öğretmene sorarsan sana çok daha verimli ve güncel bilgilerle yardımcı olacaktır. Kesinlikle danışman veya rehber öğretmenin ile konuşmalısın.Arkadaşlar selam, öncelikle şunu belirteyim: Son sınıf lise öğrencisi, ilk dönem devamsızlık haklarını aşarsa (30.5, 31, 32, 33 ve üzeri) açık öğretim lisesine hemen geçebiliyor mu? Geçiyorsa eğer ikinci dönemden mi devam ediyor yoksa o seneyi baştan mı okuyor?
Gerçekten bilgili olanlar ve tecrübesi olanlar yanıtlasın, sağdan soldan görüp duyduklarınıza yanıtlamayın. Gerçekten önemli bir konudur. Şimdiden teşekkürler.
olusturmaz diye biliyorumArkadaşlar selam, öncelikle şunu belirteyim: Son sınıf lise öğrencisi, ilk dönem devamsızlık haklarını aşarsa (30.5, 31, 32, 33 ve üzeri) açık öğretim lisesine hemen geçebiliyor mu? Geçiyorsa eğer ikinci dönemden mi devam ediyor yoksa o seneyi baştan mı okuyor?
Gerçekten bilgili olanlar ve tecrübesi olanlar yanıtlasın, sağdan soldan görüp duyduklarınıza yanıtlamayın. Gerçekten önemli bir konudur. Şimdiden teşekkürler.
Ben de öyle bir şey hatırlıyorum ama emin değilimHocam sınırı çok aşmadıkça milli eğitim bakanı sıkıntı olmaz gibisinden bir şey demişti ama ben mi yanlış biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?