Diş taşı temizliği nasıl yapılıyor?

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar, diş taşı temizliği nasıl yapılıyor? Bir bilgisi olan var mı? Küçükken, yıllar önce gitmiştim ve küçük bozuk para büyüklüğünde, dönen testere gibi bir cihazla temizleme işlemi yapılmıştı. Hiç diş etim uyuşturulmamıştı. Acıdan dolayı doktor işlemi bitirememişti. Hâlâ aynı yöntemlerle mi yapılıyor? Diş taşı temizliğine alternatif, başka bir uygulama var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
En kalıcı yöntem diş hekimine gitmek ama devlete falan gitmeyin. Dişinizi yontuyorlar adeta. Bütçeniz el veriyorsa özele gidin.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Diş taşı için hekime gitmen daha sağlıklı olur dostum ama taş değil leke ise bunu limon ile geçire bilir veya karbonatla birde büyükliğününde önemi var yeni macunlar o lekeleri kapatıyor zaten hekime gitmen daha sağlıklı olur

my faith is as much as god believes in m
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
özel klinikte yaptırdım gayet memnun kaldım testere gibi yuvarlar birşey değildi ufak kalem gibi birşey le yaptı bir yandan asistanı ağzıma sulu vakum yapan birşeyle cıkan şeyleri topluyordu kanama v.s şeyler yaşadım fakat acı hiç hissetmedim .. devlette hiç deneyimlemedim o yüzden oradaki sistem nsl bilmiyorum

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
özel klinikte yaptırdım gayet memnun kaldım testere gibi yuvarlar birşey değildi ufak kalem gibi birşey le yaptı bir yandan asistanı ağzıma sulu vakum yapan birşeyle cıkan şeyleri topluyordu kanama v.s şeyler yaşadım fakat acı hiç hissetmedim .. devlette hiç deneyimlemedim o yüzden oradaki sistem nsl bilmiyorum
Usta diş taşlarının koku yaptığını söylüyorlar . Diş taşı temizliği öncesi ve sonrası ağızda koku nasıl değişti veya belki de yoktu . Paylaşma şansın var mı

my faith is as much as god believes in m
Ultra Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Usta diş taşlarının koku yaptığını söylüyorlar . Diş taşı temizliği öncesi ve sonrası ağızda koku nasıl değişti veya belki de yoktu . Paylaşma şansın var mı
valla kral hiç oyle bir şey yaşamadım veya kendi adıma birisi bunu belirtmedi ama kendini bildim bileli dişime cok önem veririm fırçayı vakti gelince degiştirir sabah akşam fırsat buldukca fırçalarım uzun sürede cok faydası var diş çok önemli :)

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
valla kral hiç oyle bir şey yaşamadım veya kendi adıma birisi bunu belirtmedi ama kendini bildim bileli dişime cok önem veririm fırçayı vakti gelince degiştirir sabah akşam fırsat buldukca fırçalarım uzun sürede cok faydası var diş çok önemli :)
Bayramlarda şekeri fazla abarttık şu an cezasını çekiyorum .

Banlı Üye
Diş hekimi ile görüşüp bilgi almak en doğru yöntem olacaktır kişiden kişiye temizlik değişkenlik gösterebilir

Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
titreyen bir cihazları var kalem gibi onu diş taşının üstünde gezdirip minerallerine ayırıyorlar

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
aynı yöntemle yapılıyor fakat dişin en diş katmanı diye sen cocuuken kokrtugun acıyo gelmiştir noramlde çürük yoksa en dış tabakada bir sinir olmadıgından acımaz ben 3 4 kere yatpırdım hayatımda hiç acıdıgını hatrlamıyorum sadece rahatsız eeici ses ve temas var