Çözüldü Disk birimi boyutu düşük görünüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Flash diske Windows kuruyordum, bakmadan yaptığım için yanlışlıkla yerel disk D içine kurmuşum. Disk FAT32 olmuş ve boyutu küçülmüş. CMD ile tekrar NTFS yaptım ama hala boyut düşük olarak kaldı. Disk içindekilerini kaybetmeden geri nasıl büyütebilirim boyutunu? Bu şekilde görünüyor.
disk.jpg

Çözüm
1. Disk Yönetimi’ni aç (Başlat’a sağ tıklayıp "Disk Yönetimi"ni seç veya “diskmgmt.msc” yazarak çalıştır).
2. Disk Yönetimi’nde D sürücüsünü bul ve sağ tıklayıp Birimi Genişlet seçeneğine bak. Eğer yanındaki boş alanı görüyorsa, buradan birimi eski boyutuna kadar genişletebilirsin.

Eğer "Birimi Genişlet" aktif değilse, üçüncü parti bir program (örneğin MiniTool Partition Wizard veya EaseUS Partition Master) ile bölümü genişletebilirsin. Bu tür araçlar, bölümü kayıpsız genişletme konusunda daha yardımcı seçenekler sunuyor. İşlemler sırasında dikkat etmen gerek, bazı yanlış adımlar verilerin kaybolmasına neden olabilir.
Onaylı Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI
bicimlendir düzelir

düşük değil normal değer 2 tb disklerde 2000 bin olarak yazar içine kurulu olan dosyalar alan harcıyor o yüzden dolayı

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
bicimlendir düzelir

düşük değil normal değer 2 tb disklerde 2000 bin olarak yazar içine kurulu olan dosyalar alan harcıyor o yüzden dolayı
Genişletme ile boyut tekrardan kendine geliyor ama benim amacım içindeki dosyalarım kaybolmadan geri getirebilir miyim onu öğrenmek. Bu konuda yapabileceğim bir şey var mı onu öğrenmek istiyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
1. Disk Yönetimi’ni aç (Başlat’a sağ tıklayıp "Disk Yönetimi"ni seç veya “diskmgmt.msc” yazarak çalıştır).
2. Disk Yönetimi’nde D sürücüsünü bul ve sağ tıklayıp Birimi Genişlet seçeneğine bak. Eğer yanındaki boş alanı görüyorsa, buradan birimi eski boyutuna kadar genişletebilirsin.

Eğer "Birimi Genişlet" aktif değilse, üçüncü parti bir program (örneğin MiniTool Partition Wizard veya EaseUS Partition Master) ile bölümü genişletebilirsin. Bu tür araçlar, bölümü kayıpsız genişletme konusunda daha yardımcı seçenekler sunuyor. İşlemler sırasında dikkat etmen gerek, bazı yanlış adımlar verilerin kaybolmasına neden olabilir.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...