Çözüldü diz üstü bilgisayarım çok ısınıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Bütün Dizüstülerde Olan Sorun Bende Eskiden Dizüstü Kullandığım Zaman Termal Buz Jel Aldım Üstüne Bir Havlu Koyup Oynuyordum Çok Etkili Oluyordu .Deneyebilirsin.

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
bendede öyle bir sorun vardı altına soğutucu aldım gayet iyi soğutuyordu bakabilirsin internette birsürü model marka var

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
yaptım ama yinede çok ısı var kanka
Post automatically merged:

hangi marka model aldın reis ben bu işlerden fazla anlamıyom
gamemaxın mavi ışıklısı var bende

gamemax laptop soğutucu yaz çıkar

Seçkin Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
kanka sana tavsiyem bir bilgisayarcıya götür termal macun sürdür bir de fazla bütçeye gerek yok 50-60 lira gibi bir fiyatla soğutucu al

Üye
5 HİZMET YILI
Uzman Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI

Fanın üflediği radyatörlere bilgisayarı sökmeden ulaşamazsın. Radyatör ızgaraları temizlenmesi lazım, hava üfleyerek temizlenmez. Bakılacak şeyleri sıralıyorum;

1- radyatör ızgarası diş fırçası veyahut ince fırca ile temizlenecek asla hasar verici demir metal bir malzeme kullanılmayacak.

2- Soğutma sistemi ile işlemci ve ekran kartı arasında ki iletken macun kontrol edilecek etkisini yitirmiş ise yenilenecek.

3- Bilgisayarı tekrar toplammadan sistem çalıştırılarak ısı el ile ölçülecek. bunun nedeni soğutma sisteminin içinde gaz var. gaz zamanla veyahut delinmeden sonra etkisini yitirebiliyor. Fan çalışsa bile soğuyan ızgaralarda ki ısı soğutma sistemi içinde klima gazı eksik olduğu için işlemciye ulaşmıyor. Bu durumlarda soğutma sistemi komple değiştirilecek.

Buraya kadar yapman bile mucize ama bu söylediklerimi yaptığın halde aynı sorunu yaşıyorsan Profesyonel destek almanda fayda var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...