Dizüstü Bilgisayarı Sürekli Şarjda Kullanmak Zararlı Mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Bataryanın ömrü kısalıyor telefonlardada geçerli bu.Ben bataryayı cıkarıp kulanıyordum ama elektrik fln gider veya fişi cekersen.Parçalar zarar görebılır dıkat etmek lazım
aynen oyle benım monster laptop o sekılde gıttı 6 ay boyunca full oynadım sarjda gece gunduz daha sonra oturudgumuz yerde voltajlar kotuydu bozuldu allahtan garantıye yolladık
Post automatically merged:

Geçtiğimiz günlerde bir dizüstü oyuncu bilgisayarı aldım. Oyun oynadığım zamanlar zaten şarjda takılı halde iken oynuyorum. Bilgisayarı kapattığımda ise şarjdan çekiyorum. Asıl sorum şu: oyun oynamıyorken bile yani office gibi programlarda vakit geçirirken şarjdan çeksem daha mı iyi olur yoksa bilgisayarı şarjda kullanım halindeyken bir problem olmaz mı? Bataryamı hemen öldürmek istemiyorum bu yüzden sağlıklı kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
kankı her halıyle aynı enerjıyı harcar yanı bısey farketmez

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
pil ömrü kısalır sadece bilgisayara zararı olmaz herkes bilgisayarın ömrü kısalır demiş

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Geçtiğimiz günlerde bir dizüstü oyuncu bilgisayarı aldım. Oyun oynadığım zamanlar zaten şarjda takılı halde iken oynuyorum. Bilgisayarı kapattığımda ise şarjdan çekiyorum. Asıl sorum şu: oyun oynamıyorken bile yani office gibi programlarda vakit geçirirken şarjdan çeksem daha mı iyi olur yoksa bilgisayarı şarjda kullanım halindeyken bir problem olmaz mı? Bataryamı hemen öldürmek istemiyorum bu yüzden sağlıklı kullanmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
kulanmasan daha sağlılık olduğunu düşünüyorum bu sekilde bataryanın zarar görmesini sağlıuyorsun

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
hem bataryana zarar verir ömrü azalir hemde laptopunda ileri vadelerde sıkıntı yaşatabilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
fps açısından sarjda kullanmak daha yararlı ama bataryanın ömrü bitebiliyor telefonlardaki gibi

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
sadece laptop için değil bütün bataryalı cihazları sürekli şarjda kullanırsan bataryası ölüyor bir süre sonra sadece prize takılı halde kullanırsın ara bir bataryayla kullanmak gerekir batarya zarar görmesin istiyorsan çıkarıp kullan ama voltaj düzenli gelmez elektrik kesintisinde anakart zarar görebilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
ben yıllarca şarjda oynadım fakat hiç bir sorunla karşılaşmadım ama illaki zararları vardır

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
bataryanın ömrünü azaltır onun dısında zararı olmaz heralde

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Kardeşim. Hiçbirşey olmaz. Batarya dolunca bataryaya giden elektrik kesiliyor zaten.

Dolayısıyla "ömrü kısalır" , "batarya çürür" gibi yorumlara aldırma.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
zararı yok dıye bılıyom ama ben genede bataryayı sokuyorum oyle devam edıyom oynuyom cunku batarya sıse bılır ondan

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...