Mükemel bir anlatım. Teşekürler kesinlikle öyle bu arada uğraşmaya verdiğin paraya değmez onun yerine dikkatli ve bilir kişiden almalısın veya şansa bağlı bu durum biraz.Hiç bir arkadaş bilgisi olmadan mesaj yazmış. Dava açtın diyelim sonucu ne olabilir en fazla ben sana kısa ve net anlatayım.
İŞİN ZAMAN VE SÜRECİ :
Dolandırıcılık suçunun TCK.’nun 157. Maddesi kapsamında (Basit Dolandırıcılık Suçu) kalması halinde, suçun takibi şikayete tabi değildir. Yani soruşturma ve kovuşturma re’sen yürütülür.
Dolandırıcılık suçu ile ilgili ceza davaları ortalama olarak 300-390 gün arası sürer. Ancak uygulamada bu sürelerden daha uzun süren davalar vardır.
Ek olarak senin aldığın item satış üzerinden karşı tarafa kağıt gitmesi ve karşı tarafın bunu anlayıp dava sonucunu ilerletmesine göre değişkenlik gösterecektir. Kafadan ortalama olarak 2 yıl düşünebilirsin.
DAVA AÇABİLİR MİSİN ?
Kısaca sonuca geleceğim alışveriş yaptığın item satış sitesi gizlilikleri saklı tutar kvkk göre istenilen belgelerin item satış üzerinden avukatına ulaşması biraz zor olacaktır. Bahsedilen dolandırıcılıklar fiziksel pos, banklogin ve 3d sanal pos olarak ciddiye alınacaktır. Senin burada yaptığın bir alışveriş söz konusu dava etsen bile %10000 ihtimal sonucu negatif olacaktır. Belirtilen kanıt site üzerinden alındığı için adam sadece ben ticaretimi yaptım sorumluluk karşı tarafadır demesiyle olay bitecektir. Satan site üzerinden aldığın bütün alışverişler illegal olarak gözükmekte. Hiç bir oyunun hesap alım ve satımı legal değildir. Hesap satmak, almak, paylaşmak. Bunlar YASAK! Oyuna ve hesaba ilk girişinde kabul ettiğin 2-3 farklı sözleşmede bunu hesap sahibi olarak dijital imzalamış oluyorsun. Bütün oyunlar için geçerlidir. Sosyal medya paketleri başlı başına bot ve illegal durum bulundurur. Yani kısacası site üzerinde senin legal olarak alabileceğin hiç bir işeleyiş bulunmamakta. Tanık ve bilirkişi sayısını işleyişe katmıyorum bile.
AVUKAT TUTABİLİR MİSİN ?
Bu durum için avukat dahi tutamazsın belirtilen miktardan tutun verilen zaman kaybına kadar hiç bir avukat bunu kabul etmeyecektir. Uzlaşmaya bile gidilemez çünkü ortada legal bir ticaret karşı tarafın hesabına düşen bir tutar yoktur. Tecavüzcüleri serbest kaldığı bir ÜLKEDE bulunuyorsun. 1k 2k param gitti diye sadece sayıklarsın. Kısacası avukata site üzerinden oyun alıcaktım dolandırıldım dersen sadece güler ve suratına bakar. Dava açmak o kadar kolay değildir işleyiş durumu, zaman, verilen ücret değişkenlik göstericektir. Örnek olarak 2.000 TL civarında Asliye hukuk olarak bir dava senaryosu hazırladım. 2000 TL kazanacağın davada 2.5k Ödeme gerçekleştiriceksin.
TOPLAM TUTAR:
2598.60 TL
Başvurma Harcı:
269.85 TL
Peşin Harç:
269.85 TL
Gider Avansı:
1000.00 TL
Vekalet Harcı:
38.40 TL
Vekalet Pulu:
60.50 TL
Bilirkişi Ücreti:
960.00 TL
Özet: Soğuk bir su iç...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?