( DOS ) Komutları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Memoryhackers (mDOS ).jpg

ipconfig : Bilgisayarın Ip adreslerini gösterir
ipconfig /all : Bilgisayarın ağ ayarlarını ayrıntılı olarak gösterir.
ipconfig /flushdns : Dnd ön belleğini temizler.
ipconfig /registerdns : Dns'e kayıt yapılmasını sağlar.
ipconfig /release : Dhcp den almış olduğu ip adresini bırakır.
ipconfig /renew : Dhcp den yeni ip alır.
ipconfig /displaydns : Dns' in önbelleğinde bulunan kayıtları gösterir.
ipconfig /showclassid : Dhcp'de uyguladıgımız Class id'leri gösterir.
ipconfig /setclassid : Dhcp'deki class id modifikasyonunu değiştirmek için kullanılır.

( PİNG Sorunu Yaşayanlar İçin Özellikle Vazgeçilmez Komutlardır )

( Alıntı Yaparken Kaynak belirtiniz x-PsyChotıc MH )​

Çelebi
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
1.Hazır böyle bir konu açılmışken merak ettiğim birkaç şeyi sormak istiyorum, aksi belirtilmediği sürece normal bir ağ bağlantılarda dinamik ıp kullanıyor diye biliyorum.Buda modemi her yeniden başlattığımızda ıp adresimizin değişmesi demektir. Hani ıpmiz yasaklanırsa, modemi yeniden başlatınca farklı bir ıp alıp bu yasağı geçebilir değil mi?
2.Forumların attıkları banlarda, forumdaki hesabıma geliyor değil mi?Yani bir site bir kişiyi aynı pc ve internet sağlayıcısında iken ömür boyu uzaklaştıramaz?
3.Bazı oyunlarda hileden vs perma ban yiyince yeni hesap açıncada yine otomatik olarak ban yiyoruz. Buna kimisi pcnin donanım adreslerine ban atıyor diyor, kimisi ethernet kartının macine göre atıyor vs diyor. Yani bu kalıcı ban dediğimiz olay nasıl oluyor, böyle bir ban yiyen kişi donanım değişliğine girmeden bu bandan kurtulamaz mı?

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
bu konuda : format atarsan ban kalkıyo ama aksi takdirde ban kaldırman için başka yolu kayıt defterinin deki key bulup silmen bununla ilgili video lar var bakmanı önerim .

Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
1.Hazır böyle bir konu açılmışken merak ettiğim birkaç şeyi sormak istiyorum, aksi belirtilmediği sürece normal bir ağ bağlantılarda dinamik ıp kullanıyor diye biliyorum.Buda modemi her yeniden başlattığımızda ıp adresimizin değişmesi demektir. Hani ıpmiz yasaklanırsa, modemi yeniden başlatınca farklı bir ıp alıp bu yasağı geçebilir değil mi?
2.Forumların attıkları banlarda, forumdaki hesabıma geliyor değil mi?Yani bir site bir kişiyi aynı pc ve internet sağlayıcısında iken ömür boyu uzaklaştıramaz?
3.Bazı oyunlarda hileden vs perma ban yiyince yeni hesap açıncada yine otomatik olarak ban yiyoruz. Buna kimisi pcnin donanım adreslerine ban atıyor diyor, kimisi ethernet kartının macine göre atıyor vs diyor. Yani bu kalıcı ban dediğimiz olay nasıl oluyor, böyle bir ban yiyen kişi donanım değişliğine girmeden bu bandan kurtulamaz mı?
1 ve 2 de evet kalkıyor ama 3 çüncüde değişiyor hwid changer diye bir tool o işe yarıyor diyorlar ama hiç hile kullanmadım bilmiyorum

RA9
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
biraz banel ama işe yarar eline sağlık

A road is something that you make yourself
Seçkin Üye
Ödüller
4
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bookmarked topic.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Bazı komutlar hakkında bilgim vardı ancak bazı komutları bilmiyordum yararlı bir konu teşekkürler arkadaşım.

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
This is a usefull topic . I use ping or ipconfig sometime while hosting my game servers

FENERBAHÇE
Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
bu komutları yazdım net biraz düzeldi tşk ederim

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
yararlı bilgiler için çok sağol teşşekür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...