Drift cezasının itiraz süreci nasıl işliyor?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
İnsanlara hiçbir zararım olmadığı hâlde çevremde ne insan ne de araç vardı. Aracım BMW E90, benim oğlanın isteği üzerine biraz eğlendirdim. Maksimum 5 kere dönmüşümdür. Yaklaşık 700 metreden çekilip atılan video yüzünden jandarma gelip aracı iki ay bağladı ve ehliyetime el koydu. 32 bin lira da para cezası yedim. İtiraz ettim. Sonucu ne zaman belli olur? Başına gelen var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum trafiğe kapali alanda olsa,jadarma kamu alani diye ceza kemiştir,zaten kasaya para lazım olduğu için cezalarda affetmiyorlar
Kaç tane saçma sapan trafik cezası yemişimdir itirazda sen haklı isen itiraz edebilirsin ama boş tarla arazisinde de dönsen ceza yazacak yer bulurlar mutlaka

Gökyüzü sadece uçmaktan korkanların sınırıdır
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
crazy hocamın dedigi gibi malesef her türlü yazıyorlar affetmeden. bir de yeni alımlar oldu acemi polis jandarma da yazabiliyor. itiraz etmeniz iyi olmuş tam ne zaman açıklanır bilemiyorum ama çok uzun sürmez diye tahmin ediyorum

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
kadın geldı cocuklara kötü örnek oluyorsun vs şhow yaptı jandarmayı aradı halbuki çocuk eğlendiriyorum insanlarımız bilinçli olmakla şhow yapma arasındaki farkı anlayamıyor bakalım sonuc ne olacak ^^

Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
geçmis olsun abi affetmiyolar cezalarda kuzenimin başına gelmsi gecen yıl itirazdan bişe cıkmadı malesef,

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
ben kadının haklı olduğunu düşünüyorum ama kapalı alandada drift yapıp ceza kesilmesini anlayabilmiş değilim.

Karayollarında drift yapan sürücülere 32.233 TL idari para cezası kesilmektedir. (kaynak: habertürk)

karayolu olmadığına göre boş bir arazi ise ve etrafta insan veya bina yoksa sorun olmaz bence.

eğer bina var ise bir başka okuduğum yazıda çevreye verdiğin rahatsızlıktan ötürü ceza yiyebilirsin deniliyor.

polislerin ceza kesme gerekçelerini, hangi kanuna, yasalara göre veya iç hizmet kanununu vesaire bunlar hakkında bilgi edineceğimiz bir yer bulamadım. var mı bilmiyorum ama yoksa olması gerekir bence itiraz edebilmemiz için çünkü haberde net olarak karayollarında olduğu belirtilmiş.

trafiğe kapalı alan boş arazi köy falan bilgi edinebileceğimiz bir yer yok.

boş arazide yapıpta bu denli bir cezayı aşırı saçma buluyorum sanki trafikte makas atmışsın ehliyetin alınmış araba 2 ay gitmiş.

video bile taa 700 metreden çekilmiş en yakım yaşam alanı binalar falan herhangi bir oluşabilecek kazaya tehdide çok çok uzak.

adalet sadece bir (gerisini istediğiniz şekilde doldurun) bu yüzden çoğu zaman doğru işlemiyor.

geçmis olsun abi affetmiyolar cezalarda kuzenimin başına gelmsi gecen yıl itirazdan bişe cıkmadı malesef,
itiraz süreci nasıl işliyor acaba reis

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Kimi kime şikayet ediyorsun usta bişey çıkmaz oradan ama ehliyet alıp araba bağlama abartı olmuş gibi kes cezanı bak dalgana boş arazide ne bu kadar

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
yüksek ihtimal itirazın reddedilir olaydan yüklü miktarda ceza yemişin :D düşünsene itiraz ediyon para 2 katına çıkıyor :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...