2 slot var hocam sadece2 ve 4. slota taksaydın ramlerı
2. ve 4. slotlara tak kankaMerhaba arkadaşlar bilgisayarımın ramlerinden biri arızalandı 4*2 8 gb ram vardı bende madem alcam bi tane 8 lik alayım dedim ve 0 bir adet 8 gb ram aldım ancak bilgisayara takınca kendini yeniden başlatıyor windows onarıma hazırlanıyor diyor ve sonra üzgünüz bi sorunla karşılaştık yeniden başlatılması gerekli diyor sürekli bunu yapıyor yeni aldığım rami çıkarınca açılıyor aidata dan anakartın çipsetini kontrol ediyorm desteklediği ram 16 gb yazıyor ancak toplamda 12 gb ram olmasına rağmen açılmıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
hocam ikisininde herşeyi aynı sadece bellek hafızaları farklı şöyle yazayım model numaralarını :hocam temel kontroller ile başlayın aldığınız ram ddr3 ve diğer ram ile mhz aynı değil mi uyuşmazlık çıkabilir aldığınız ram kırık mı kontrol edin imkanınız varsa başka bi cihaza takarak test edin
dostum eğer laptopsa her rami desteklemiyor laptoplar, eski raminin aynısını alman daha iyi olurduMerhaba arkadaşlar bilgisayarımın ramlerinden biri arızalandı 4*2 8 gb ram vardı bende madem alcam bi tane 8 lik alayım dedim ve 0 bir adet 8 gb ram aldım ancak bilgisayara takınca kendini yeniden başlatıyor windows onarıma hazırlanıyor diyor ve sonra üzgünüz bi sorunla karşılaştık yeniden başlatılması gerekli diyor sürekli bunu yapıyor yeni aldığım rami çıkarınca açılıyor aidata dan anakartın çipsetini kontrol ediyorm desteklediği ram 16 gb yazıyor ancak toplamda 12 gb ram olmasına rağmen açılmıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.
hocam ikisininde herşeyi aynı sadece bellek hafızaları farklı şöyle yazayım model numaralarını :
KVR1333D3N9/8G 1.5V
KVR1333D3N9/4G 1.5V
hocam bu arkadaşın dediğini bi deneyin dediği gibi ise ram bozuk olabilirDostum eski ramın hızı falan kaç yenisiyle aynı oyumlumu,
yenisini çıkarınca açılıyorsa ramler uyumsuz,
ramlari tek tek tak dene,
yeni alıdğın rami tek takınca da restart yapıyorsa hiç uğraşma ram bozuk.
Max 16 destekleyen bir anakartta 4 slot nasıl oluyor söylermisin her slota 2gb mı xdd2 ve 4. slota taksaydın ramlerı
Ddr desteklemiyorsa zaten slota takamaz knkRamleri teker teker denemek gerekli birlikte olmasında ne gibi bir uyumsuzluk var araştırmak gerekli. mh veya ddr gibi deneyerek bulabilirsiniz
bilgi farklı bişey arkadaşlar adam haklı söylediklerinizi ciddiye almadım zaten bu bilgiyi bildiğim için yorum kasmak için yazanlar lütfen başka konulara yazın benim cidden sorunum var çünküDdr desteklemiyorsa zaten slota takamaz knk
Mh farklı ise ramleri düşük olanın mhz ve cl değerine çeker cl değeri arttıkça performans düşer yani cl18 4000mhz raminiz var sen cl16 3200mhz taktın diyelim cl16 olan ram cl18 olur 4000mhz cl18 olan ramde 3200mhz e çekilir umarım anlamışsınızdır lütfen bilmediğiniz konulara yorum yapmayın yorum kasmaya çalıştığınız o kadar belliki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?