Dual ram yaptım bilgisayar açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımın ramlerinden biri arızalandı 4*2 8 gb ram vardı bende madem alcam bi tane 8 lik alayım dedim ve 0 bir adet 8 gb ram aldım ancak bilgisayara takınca kendini yeniden başlatıyor windows onarıma hazırlanıyor diyor ve sonra üzgünüz bi sorunla karşılaştık yeniden başlatılması gerekli diyor sürekli bunu yapıyor yeni aldığım rami çıkarınca açılıyor aidata dan anakartın çipsetini kontrol ediyorm desteklediği ram 16 gb yazıyor ancak toplamda 12 gb ram olmasına rağmen açılmıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• çipset.PNG
    çipset.PNG
    39.7 KB · Görüntüleme: 78
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Ramlerde hasar olabilir 2. el falansa çizik vardır belki veya desteklenmiyor olabilir. Aldığın yere rapor verebilirsin.
kanka tam olarak okursan açtığım konu açıklamasını 0 olarak aldığımı belirttim zaten gereksiz cevaplar yazmaya ve bilgili davranmaya ne kadar meraklı bir toplumumuz var ya çıldırcam yemin ederim herkes sallıyor adam gibi bilgisi olan nadir kişi var şurda ya

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kit ramlerde bellek hafızaları aynı olması gerekir diye biliyorum.
biri 4 diğeri 8 olamaz diye bir bilgim var.
kitlere bakım ya 4*2 dir yada 8*2 dir.

Uzman Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
RAM'lerde bir sıkıntı yoksa bir şeyi yanlış yapmış olabilirsin.Birde servis baksın bence.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
RAM'lerden birini tak ve BIOS'tan frekansını 1600 MHz'e çek sonra diğerini tak pc açılır . Açılınca tekrar BIOS'tan her iki RAM'i de 2666 MHz'e al sorun çözülür.

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımın ramlerinden biri arızalandı 4*2 8 gb ram vardı bende madem alcam bi tane 8 lik alayım dedim ve 0 bir adet 8 gb ram aldım ancak bilgisayara takınca kendini yeniden başlatıyor windows onarıma hazırlanıyor diyor ve sonra üzgünüz bi sorunla karşılaştık yeniden başlatılması gerekli diyor sürekli bunu yapıyor yeni aldığım rami çıkarınca açılıyor aidata dan anakartın çipsetini kontrol ediyorm desteklediği ram 16 gb yazıyor ancak toplamda 12 gb ram olmasına rağmen açılmıyor yardımcı olabilirseniz sevinirimra
RAMlerin aynı marka ve aynı model mi? eğer öyle değilse mhz değerleri ve cl değerleri aynı mı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...