193 ülkede 38.sıradavay be acaba tr kaçıncı sırada bir bakam bare
benim beklediğim gibi bir liste arap adındaki ingilizler ilk sıradalarİlginç bir liste hiç düşünmediğim ülkeler ilk sırada.
saol bizi aydınlattığın içinArap ülkelerin neden ilk başta olduğunu bilmeyenler varsa anlatayım. Araplar satacağı petrolü kendi para birimlerinden satıyor. Örnek verecek olursak 500 bin dolarlık benzin alacak Shell şirketi bu parasını Arap para birimine çevirdiği zaman o para değer kazanıyor. Böylelikle adamların petrolü bitse bile ekonomi onları ayakta tutacaktır
araplarHayatımda hiç duymadığım paralar da varmış vay be
Ne demek dostum her zaman ♥saol bizi aydınlattığın için
Post automatically merged:
araplar
reis bu paraların neden değerli olduğunu belirtmedim rastgele yapmadım yani uzamasını istemediğim için bu şekilde yaptımBu para birimlerinin değeri bu şekilde açıklanmaz, Eskiden bizim ülkede 1 milyon türk lirası 80 kuruş dolar gibi bişeydi , Senin mantığınla bizim türk lirası dolardan daha değerliydi ama yanlış
Bi ülkede para biriminin değeri o ülkedeki asgari ücrete göre hesaplanır, Mesela 1 milyon türk lirası 80 kuruş diyoruz ya ama o zamanlar asgari ücret 250 milyon türk lirası gibi bişeydi, Yani insanlarda para yoktu 25 kuruş suanki 1 tl kadar değerliydi
Para birimlerinin değerini bu şekilde sıralamayı dene bakalım sıralama ne kadar değişecek
ayrıca o para birimlerinin birkısmı dolar karşısında sabitlenmişreis bu paraların neden değerli olduğunu belirtmedim rastgele yapmadım yani uzamasını istemediğim için bu şekilde yaptım
yazdım 1.sayfada kaçta olduğunuTR Yoküzdü
yazdım 1.sayfada kaçta olduğunu
dua ette ilk 50 içerisindeEvet onu gördüm knk keşke ilk 10 da olsa anlamında demek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?