Duyunca şaşıracağınız ilginç bilgiler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
topuklu ayakkabıların ilk olarak askerler tarafından kullanıldığı tahmin ediliyor. Kimi kaynaklara göre İran, kimi kaynaklara göre Romalı askerler, at sürerken ayaklarını üzengide tutabilmek için topuklu ayakkabı giyiyordu. şöyle bir bilgi buldum ınternette. mantıklı geldı aslında
Topuklu ayakkabıya herkes takılmış, eskiden lağım sistemlerinin olmaması ve çöplerin ve dışkıların sokaklara atılmasından dolayı, bunlardan kaçınmak için erkekler topuklu ayakkabı kullanmaya başlamıştır.

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
teşekkür ederim forumda takılırken bi andan da bilgilendim :d

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
topuklu ayakkabıların ilk olarak askerler tarafından kullanıldığı tahmin ediliyor. Kimi kaynaklara göre İran, kimi kaynaklara göre Romalı askerler, at sürerken ayaklarını üzengide tutabilmek için topuklu ayakkabı giyiyordu. şöyle bir bilgi buldum ınternette. mantıklı geldı aslında
bildiğim kadarı ile fransa dediğim olaydan dolayı başladı, fakat bazı kaynaklara göre çin tarafında farklı şekillerde daha önce kullanıldığı söyleniyor. Ama net bilgi var mı dersen ikisi de muallakta :D

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
bildiğim kadarı ile fransa dediğim olaydan dolayı başladı, fakat bazı kaynaklara göre çin tarafında farklı şekillerde daha önce kullanıldığı söyleniyor. Ama net bilgi var mı dersen ikisi de muallakta :D
aynen öyle, pek çok bilgi var bu konuyla ilgili ama netlik yok :)

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
topuklu ayakkabı büyük ihtimalle günümüzde kullanılan gibi değildir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...