Bu hatadan tek dönüş yolu, yasağın uzatılmasıdır. Şu an bir çok insanın taşıyıcı olma ihtimali fazla yüksek ve virüs belirtileri -hatırladığım kadar- 14-20 gün arası beliriyor, yasaksa iki gün. Bu süre zarfında taşıyıcılar, hiçbir belirti göstermeden -yasak bitince- iş hayatına, sokağa çıkmaya devam edecek, en büyük risk bu.Dediklerine hak veriyorum dostum. Halkı bir anda paniğe sokarak alınan saçma bir karar. İnsanlar panik yaptı, kalabalık dükkanlara yöneldi virüsün artmasını daha çok kolaylaştırdılar. Umarım başımıza daha kötüsü gelmez.
Bu hatadan tek dönüş yolu, yasağın uzatılmasıdır. Şu an bir çok insanın taşıyıcı olma ihtimali fazla yüksek ve virüs belirtileri -hatırladığım kadar- 14-20 gün arası beliriyor, yasaksa iki gün. Bu süre zarfında taşıyıcılar, hiçbir belirti göstermeden -yasak bitince- iş hayatına, sokağa çıkmaya devam edecek, en büyük risk bu.
Kararı verenleri masum görüyor olmanızın nedeni ne? Bu süreci onlar başlattı, hiçbir önlem almadan aniden verilen bir karar ile. Gıdaların erişilebilir olması kimin umurunda? Bu halkın vereceği tepki belli iken evlerinde kalmalarını, marketlere akın etmemelerini mi bekliyordunuz, tıpkı, seyrettiğin bir filmi, farklı bir sonla bitme umuduyla tekrar izlemek gibi.hayır halkın sorunu insanların temel gıdalara vs. erişebileceği biliniyordu zaten açıklamada yer alıyordu halkın bilinsizliği tamamen abi
Ailenin sağlık durumu iyi ise bizde boşa giden bir durum yok bence. Sağlık çalışanlarına gerçekten çok günah oldu.Bütün emekler, bütün karantina boşa gitti. boşuna 1 aydır evdeyim ben
Bilinçsiz kesim beraberliğinde bilinçsiz karar.herkesin sokağa dökülmesi ne kadar bilinçsiz kesim olduğunu kanıtladı geçmiş olsun
gece uyku uyutmayacak kadar hemdeBilinçsiz kesim beraberliğinde bilinçsiz karar.
Karar ve eylemlerin sonucu, yasağın bittiği gün ortaya çıkacak. Şimdiden vakit varken uyumak daha mantıklı.gece uyku uyutmayacak kadar hemde
Cözüm sun problemi anlatma biliyoruz ezberden konuşmaDüşünülmeden, beceriksizce verilen bir karardı. Yüzlerce ya da binlerce insanın market ve fırınlara akın edeceğini, sonucunda; virüsün yayılımı daha fazla arttıracağı ihtimalini normal bir vatandaş ufak bir mantıksal değerlendirme ile düşünebilir iken, kararı verenler ne düşünüyordu? İlk vaka ya da ilk ölüm açıklandığında, insanlar, oldukları bölgeden gitmek için sokaklara çıkmamış mıydı? Bundan herhangi bir örnek almadık, karşımızda bu sefer İtalya, İspanya, Amerika, Çin, Almanya ve Fransa ülkeleri var, bunlardan da mı ders almadık? Sizlere soruyorum, iyi mi oldu şimdi, yüzlerce insan birbirleriyle temas etti, kan döktü, şiddet uyguladı, kargaşa çıkardı en önemlisi evde ki aile bireylerini riske soktular, daha mı iyi oldu?
Kararı verenlerden değilim ben, yani eğer öyle sanıyorsan, sadece sıradan vatandaşım.Cözüm sun problemi anlatma biliyoruz ezberden konuşma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?