400 kadar saatimin olduğu kesinlikle alınmasını tavsiye edeceğim bir oyundur. Kuruşu kuruşuna kesinlikle değer. Oyunun konusunu "Spoiler" sayılmadan açıklamaya çalışayım;
Biz GRE çalışanıyız ve bu örgüt için kritik seviyede sayılabilecek bir dosyayı bu Harran (oyun Türkiye, Harran da geçiyor) bölgesinde kalan eski bir politikacı olan Kadir Süleyman isimli kişiden geri almak için görevlendiriliyoruz ve serüvenimiz bir uçaktan Harran'a direkt atlayarak başlıyor. Bundan sonrası bence "Spoiler" sayılacağı için söylemek istemiyorum ve bu oyunu kesinlikle oynamanızı tavsiye ederim. Oyunu almak isterseniz eğer size bir kaç önerim olacak;
1-) Oyunu "Steam" üzerinden en az "The Following" DLC dahil şekilde satın alın. Bu, oyunun devamı denilebilir ve alınması gereken önemli bir DLC. Diğer kalan "DLC'ler" bence tamamen opsiyonel ve alınmadığında oynayışını çokta fazla etkilemeyecek ama şu an olduğu gibi indirimde direkt paket satın alınabilir.
2-) Oyunun sadece ana hikayesine odaklanmayın. Benim başta yaptığım hatalardan birisi yan görevlerin yüzüne bile bakmadan sadece ana hikayeye abandım ve hızlıca bitti oyun. Yan görevler sıkıcı değil bence oldukça güzel. Aslında sadece görevden göreve gezmek zorunda da değilsiniz. Çevre ile etkileşiminiz ve oyundaki detay seviyesi oldukça kaliteli ve fazla. Açık dünyasında gözlem yaparak gezmek bile insana zevk veriyor.
3-) Yan görevlerin sayısı biraz fazla olduğundan her gördüğünüz görevi aynı anda başlatmayın. Yani oyun ilerleyişine engel olan bir durum olmasa da oyunu anlamakta zorluk çektirecek bir durum. Bence en fazla 2 ya da 3 yan görev tutun ve tuttuğunuz görevleri bitirdikten sonra diğer görevlere devam edin. Hem oyun süresi uzar hem de bu hangi görevdi ya diye unutmadan oyunu daha güzel kavrarsınız.
4-) Zorluk seviyesi olarak bence "Normal" zorlukta başlayın. Oyunu kavradığınızda bir dahaki başladığınız zaman ise Kabus zorluğunu öneririm. Gerçekten Kâbus