Merhaba
Zerith !
Sana da selamlarımı iletiyorum. Öncelikle öğrencilik ve eğitim hayatında bol şanslar diliyorum. Konuya giriş yaparken şunu da belirtmek isterim ki ülkemizde şartlar pek olumlu olmasa da teknolojik yönden ne kadar girişken olursan o kadar kazançlı olursun. Örneklemeye başlayalım; 2021 tarihinde EpicGames'in yapmış olduğu aşırı dozda ücretsiz oyunları satarak steam gibi pek çok firmayı rekabetten silmeyi amaçlayan eylemi kendisinin popüleritesini bir hayli arttırdı. Günümüzde steam oyuncularının yarısından fazlasının epicgames adlı aplikasyona sahip olduğu söyleniyor. Şimdi şuradan şöyle bir bakıyorsun ki koskoca Steam şirketini batırabilir miyim diye düşünsen 10 sene düşünürsün belki de ama genç bir tayfa toplanıp bu düşünceyi sadece birkaç aya dökerek harcamış olduğu paranın binlerce katını kazanıyor.
Buradan çıkaracağımız ders başarının hedef doğrultusunda imkansız olmayacağıdır. Yani ferrari de istesen, uçan araba da yapmak istesen imkansızı gözden çıkarmalısın. Bu güvenceye sahip olduktan sonra yatırım konusuna değinecek olursam bir topicte daha bahsetmiştim. Crytek şirketinden çağrılan arkadaşlarım olmuştu. Peki neden çağırıldılar? Sadece kendi çabalarıyla Play Store'ye bir sosyal aplikasyon çıkardılar ve anında teklif aldılar üstelik daha play store fazla kişiye ulaşmadığından güvenlik sertifikası bile koymadan.
Bu devrin söz konusu çağında kesinlikle kendini yazılımcılığa yahut programcılığa atarsan kripto paralarla uğraşıp kumar yapıp hayatını riske atmaktansa garanti bir kâr elde edersin. Üstelik güzel bir yuva kurduğunda sadece bilgisayarının başında oturup ailenden uzak olmayarak çeşitli şirketlere evinden ticaret yapıp para kazanarak hayat yaşarsın.
Şimdiden Udemy gibi uygulamalardan birkaç web/template tasarımı ve aynı zamanda C++ / oyun kodlama dersleri alarak hayata 1-0 değil 10-0 başlarsın.
Ama bunları da geçiyorum her şeyi bir kenara atıp ben ülkemizdeki şartlara göre yaşamak seçeneği mecburiyetindeyim bunlarla uğraşamam diyorsan (ki bunlarla uğraşmak kesinlikle basittir sadece ömründen birkaç yıl alıp geriye kalan ömrünü zenginlik safhasında geçirebilirsin) o zaman İŞ-KUR gibi birkaç firmaya başvurup stagflasyon edinip 50.000 - 75.000 TL arası hibe alarak bir dükkan açıp işletebilirsin.