Eğitim sistemi hakkında görüşleriniz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Türkiye'de eğitim sisteminin gelişmesini bekleyemezsin. Çünkü eğitim sistemi gelişirse şuan devletin başında olan adamlar olamaz. Şöyle basit bir matematik yapayım, ülkemizdeki aydın kesimin genellikle oy verdiği, ve oy verdiği partininde genellikle hitap ettiği kesim aydın olan parti nedir ? CHP. Sorunuzun cevabı bu kadar. Mevzu sağcılık, solculuk değil. Anlayana.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Eğitim Sisteminde Olan En Büyük Yanlış Yeteneklerin Üzerine Eğitim Verilmemesi ve Bu Biraz Bizlerden Kaynaklanıyor. Çocuğun Matematik Dersi Düşük Ama Spora Karşı Yeteneği Var. Biz Çocuğu Spor Faliyetlerine Yönetleceğimize Matematik Kursuna Yazdırıp Matematik Öğretmeye Çalışıyoruz..

Illumination
Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Benim görüşümce matematiği iyi olduğu için sadece ona yoğunluk veren insan boş insandır. Ha çok iyi mühendis olur mu? Orasını bilemem ama yüksek ihtimalle evet. Nitelikli, donanımlı biri olur mu? Tabii ki hayır. Dünyada artık sadece mühendis aranmıyor, etrafta sürüsüyle var, mühendislikle birlikte aynı zamanda donanımlı biri aranıyor. İşsiz bir mühendisle, iş sahibi bir mühendisi ayıran en büyük özellik budur bence(torpilvb. hariç). Bunu başka mesleklere de uyarlayabilirsiniz çok kolay bir şekilde.

Eğitim sisteminin göze en batan -en azından benim gözüme- sorunu ise bize her şeyi yorumlamamız gerektiğini söyleyip hiçbir şekilde o yorumlama yeteneğini aktaramamaları. Ezbere dayalı sistemle hiçbir yere gelinmez.

Son düzenleme:
Dans edecekler,şarkı söyleyecekler,can verecekler.
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
Bana göre eğitim sistemi kötü olsa bile başarısızlığımız bizim suçumuz. Çünkü önemli olan aldığın eğitim değil. Eğer bu iş eğitim ile halledilmiş olsaydı sistemler geliştirilmezdi. Önemli olan insanın kendini tanıyıp karakterini yükseltmesi. Ben Teknil Lise'de elektrik elektronik mezunu oldum. Şimdi benim lisede aldığım bilgilerle çalışmam mümkün değil mesela. Bu eğitimle alakalı değil. Tecrübe ve araştırma ile alakalı. Kitap okumayan insanlar başarısız olunca eğitim sistemini suçluyor. Daha kitabın yüzünü açmadan eğitimi suçluyor. Önce insan kendini tanıyıp kendini ona göre geliştirmesi lazım. Tabii ki ben de gereksiz derslerden şikayetçiyim ama bu bir zorunluluk değil. (Üniversite sınavına hazırlanmaktan bahsediyorum. Ben elek-elektronik mühendisliği istiyorum. Biyolojiye ne gerek var değil mi? Fakat öğrenmek zor değil.) Ben mesela üniversite sınavına hazırlanırken el kitabı olan bir konu anlatımı aldım biyoloji için. Kitap gibi okuyorum. Eğer bu sene de sınavdan başarısız olursam eğitimi mi suçluyacağım yoksa kendimi mi? İşte demek istediğim bu.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Onu bunu örnek almak yerine neden öğrencilerinin isteklerini örnek almayı düşünmezki?

Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Bana göre eğitim sistemi kötü olsa bile başarısızlığımız bizim suçumuz. Çünkü önemli olan aldığın eğitim değil. Eğer bu iş eğitim ile halledilmiş olsaydı sistemler geliştirilmezdi. Önemli olan insanın kendini tanıyıp karakterini yükseltmesi. Ben Teknil Lise'de elektrik elektronik mezunu oldum. Şimdi benim lisede aldığım bilgilerle çalışmam mümkün değil mesela. Bu eğitimle alakalı değil. Tecrübe ve araştırma ile alakalı. Kitap okumayan insanlar başarısız olunca eğitim sistemini suçluyor. Daha kitabın yüzünü açmadan eğitimi suçluyor. Önce insan kendini tanıyıp kendini ona göre geliştirmesi lazım. Tabii ki ben de gereksiz derslerden şikayetçiyim ama bu bir zorunluluk değil. (Üniversite sınavına hazırlanmaktan bahsediyorum. Ben elek-elektronik mühendisliği istiyorum. Biyolojiye ne gerek var değil mi? Fakat öğrenmek zor değil.) Ben mesela üniversite sınavına hazırlanırken el kitabı olan bir konu anlatımı aldım biyoloji için. Kitap gibi okuyorum. Eğer bu sene de sınavdan başarısız olursam eğitimi mi suçluyacağım yoksa kendimi mi? İşte demek istediğim bu.
Sistem kötü eyvallah ama dediğin de doğru. Eleştireceksen önce yapman gerekeni yapacaksın, eğer emeğinin karşılığını alamazsan sistemi suçlayacaksın. Kitap okumayız, emek sarf etmeyiz karşılığını alamayınca "Bu sistemle bir yere gidilmez yiah". Böyle ergenleri biz çok gördük.
Eğer ülkece gelişmek istiyorsak önce halkı bilinçlendirmeli(ki bunun için kitap okumak ve kendini geliştirmek şart) sonra ise eğitimi.
Sadece kitap da değil, ufkun genişlemesi gerekli. Bunun başında bence şiir geliyor.
Ufkumu en geliştirdiğini düşündüğüm şair aylar önce şarkıda bir şiirine denk geldiğim "Adnan Yücel". Şiir kendisine ait değil fakat sanki kendisinin okuması için yazılmış bir şiir gibi olan "Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek'
Post automatically merged:

Şiiri ile tanıdım kendisini, bir bakmanızı öneririm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...