- Moderatör
-
Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Öğrencinin kendi geleceği ile oynayacağını sanmıyorumya matematik'te kopya çekemediği için tarihten yüksek aldıysa ?
Öğrencinin kendi geleceği ile oynayacağını sanmıyorum
Sistem kötü eyvallah ama dediğin de doğru. Eleştireceksen önce yapman gerekeni yapacaksın, eğer emeğinin karşılığını alamazsan sistemi suçlayacaksın. Kitap okumayız, emek sarf etmeyiz karşılığını alamayınca "Bu sistemle bir yere gidilmez yiah". Böyle ergenleri biz çok gördük.Bana göre eğitim sistemi kötü olsa bile başarısızlığımız bizim suçumuz. Çünkü önemli olan aldığın eğitim değil. Eğer bu iş eğitim ile halledilmiş olsaydı sistemler geliştirilmezdi. Önemli olan insanın kendini tanıyıp karakterini yükseltmesi. Ben Teknil Lise'de elektrik elektronik mezunu oldum. Şimdi benim lisede aldığım bilgilerle çalışmam mümkün değil mesela. Bu eğitimle alakalı değil. Tecrübe ve araştırma ile alakalı. Kitap okumayan insanlar başarısız olunca eğitim sistemini suçluyor. Daha kitabın yüzünü açmadan eğitimi suçluyor. Önce insan kendini tanıyıp kendini ona göre geliştirmesi lazım. Tabii ki ben de gereksiz derslerden şikayetçiyim ama bu bir zorunluluk değil. (Üniversite sınavına hazırlanmaktan bahsediyorum. Ben elek-elektronik mühendisliği istiyorum. Biyolojiye ne gerek var değil mi? Fakat öğrenmek zor değil.) Ben mesela üniversite sınavına hazırlanırken el kitabı olan bir konu anlatımı aldım biyoloji için. Kitap gibi okuyorum. Eğer bu sene de sınavdan başarısız olursam eğitimi mi suçluyacağım yoksa kendimi mi? İşte demek istediğim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?