Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
paralel parkta arka teker öndeki duba ile eşit olsun tam sol yap geri gel sağ aynadan arka içte kalan dubayı gördüğün gibi dur tam sol yap geri gelmeye devam araç düz olduğu zaman direksiyonu topla bu kadar
sağ şoför aynasının 3'de 2'si yola baksın sol ayna ise 3'de 1 aşağı sağ arka tekerin üst çamurluğundaki çıkıntıya bakın dostum
hocanın dediği şekilde tam sağ tam sol nasıl şekilde ise o şekilde direksiyonu kır 1 metre falan geri gel arkanı geri göreceğin şekilde sonra direksiyonu iki kere çevir düz hale getir 1 metrede bu şekil gel arabayı içeri çekmek için debraja yarımdan daha az bas gazı mümkün olduğunca verme
bayır yada hafif yokuş olan bir yerde isen boşta yada debraja basılı tutarak arabaya gaz vermeden de kendi yanaşır illa ki kaldırama sıfıra sıfır yanaştırmana gerek yok kaldırımdan 30 cm uzakta olsada yeter ehliyet veren heyet için
bunu şu şekilde çalışabilirsin geri geri 100m manevra çalış sağ sol
kullanmayı bildiğim için ilk ehliyet sınavına girmeden önce park manevralarını tek seferde arabayı sokmuştum ehliyet veren hoca şaşırmıştı ben parkuru bırak ben senle çarşıya giderim demişti
tekrar sansın var knka dene bir kere daha panikleme olayı olmustur illkaı heycanlanırsın ben küçüklüğümdenberi arabalrın içindeyim ilk dersimde direksiyon hocamın artık derse gelmememi söyelmişti bana ama sınav esnasında panıkledım ve az daha kalıyordum ucu ucuna direksiyon sınavından geçtim o yüzden bılıyosan üstüne birşeyler koy daha fazla yap çok iyi olana dek sana tavsiyem zaten iyiyim değil ya kötü olursa açısından bak emın ol başarıcaksın
hocayı şaşırt aynaları falan kontrol et ve sakin kalmaya çalış heyecanlanma debriyaj ve fren pedallarının sertliğini kontrol et ona yakın bi araba bulmaya çalış onla pratik yap
Ben sınavdayken sürekli gözlerime baktılar nereye odaklanıyorum diye yukarıda arkadaşların da bahsettiği gibi. Bana göre bir diğer nokta da kibar konuşmak, kesinlikle işe yarıyor.
anlamıyorum ki bu sistemi adam resmen işkence ediyor benim gibi sosyal fobileri olan bir insansanız ne yapacaksınız mesela ortalık o an cehenneme donuyor panik havası oluyor ve ne yapcagını sasırıyorsun eğer böyle biriysen söyleceklerim işine yaramaz ama sakin kal nefesını iyi tutmaya çalış gitmeden önce kendı aracınla pratık yap başka bir arkadaşın yanında olsun ve senı bırnevı sınava soksun boş bir alanda
paralel parkta aynalar üzerinde bir hile var ona çalış tam sol kırıp bir noktaya gelince tam dur ve tamamen sağa kır çok kolay bir yöntemi var dene bul geçersin
Nasıl kaldın ya
Yazılıdan mı sürüşten mi kaldın sorun nedir yani
Yazılıdan kaldıysan çözüm kolay çalış geç.
Sorunun sürüş olduğunu sanmıyorum ama öyleyse geçmiş olsun
benim annem kalıyordu sonra babam adala konuştu adam birden tamam geçtin dedi
eve gelince baba adama ne dedin dedim.
BABAMğlum buralılar çiğköfteyi çok seviyor dedi ona 2 kilo çiğ köfte yoğurcam dedi D