Ekran kartı 0db fan ayarı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar resimde de gördüğünüz gibi 0db özelliği açık ve bu özellik bilmeyenler için kısaca özet geçeyim. Ekran kartı yük altında olmadıkça veya 60 dereceyi geçmedikçe fanları çalıştırmaz, böylece fan ömrünü uzatmış oluruz fakat boşta ekran kartı bu özellik açık olduğunda 50 derece gibi değerlerde çalışmaktadır. Benim aklımdaki soru şu; 0db fanı aktif edip fan ömrünü uzatmak mı mantıklı yoksa bu özelliği kapatıp ekran kartının boşta tamamen serin, yani 30 derecelerde çalışmasını sağlayıp çekirdeklerin ömrünü uzatmak mı ?

Ekli dosyalar

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    18.9 KB · Görüntüleme: 54
Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
Ekran kartınız üstündeki fanlar çok uzun yıllar sizi götürecektir ki zaten minimum 3-4 yılda bir ekran kartı değiştirmediğiniz takdirde güncel teknolojiden çok uzak kalacağınızı hesaba katarsak fan ayarınızı değiştirip sürekli açık kalacak hale getirmeniz daha iyi olacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Ekran kartınız üstündeki fanlar çok uzun yıllar sizi götürecekti

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Fanlarin sürekli açık olması daha uygun olur dostum

Onaylı Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Teknoloji gün geçtikçe daha iyisi piyasaya çıktığını için 3 5 yıla şuan ki ekran kartının bi anlamı kalmayacak bana kalırsa hep açık kalsın

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
onlarca program indirmeme rahmen bu ayarı değiştiremiyorum bendede sürekli şekilde hızlı fanlar

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
fanların aşınmaması için 0dB kullanımı iyi olur Ama çekirdeklerin aşınmaması için de mesela 50 dereceden sonra fan düşük ayarda devreye girmeli

𐰘𐰃𐰏𐱅
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Fanların hepsi açık kalmalı zaten sürekli yeni nesil oyunlar oynuyorsanız ilerde ömrünü uzatmak istediğiniz çekirdekler oyunları açamayacak.

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
otomatikten manuele alırsan daha iyi olur bence

Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar resimde de gördüğünüz gibi 0db özelliği açık ve bu özellik bilmeyenler için kısaca özet geçeyim. Ekran kartı yük altında olmadıkça veya 60 dereceyi geçmedikçe fanları çalıştırmaz, böylece fan ömrünü uzatmış oluruz fakat boşta ekran kartı bu özellik açık olduğunda 50 derece gibi değerlerde çalışmaktadır. Benim aklımdaki soru şu; 0db fanı aktif edip fan ömrünü uzatmak mı mantıklı yoksa bu özelliği kapatıp ekran kartının boşta tamamen serin, yani 30 derecelerde çalışmasını sağlayıp çekirdeklerin ömrünü uzatmak mı ?
gerçekten takdir edildi

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
benim bildiğim ekran kartı fanları tozlanmadan çipleri bozulmadığı surece surekli kullansanız bile senelerce sizi goturebilecek kapasitededir bakımını yapmayı untmayınız

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Sürekli açık halde kullanmak daha iyi olur

bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
fanların sürekli açık olmasının bir zararı yok bence. ekran kartının ısınmasından kat ve kat iyidir. en kötü bir fan değişimi yaparsın sorun olursa. ekran kartında sorun olursa yandın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...