Ekran kartı fanları tam devirde çalışıyor ekran siyah oluyor nasıl düzeltebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
CİNO
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar oyun oynarken bi anda siyah ekran oluyor ekran kartı fanları tam devirde çalışıyor fişi çekmeden bişey yapamıyorum

Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
fazla ısınmadan kaynaklı olabılır genelde ekran kartları ısınınca verır bu sıyah ekranı

Üye
3 HİZMET YILI
Sorun ekran kartında, monitörde, kabloda, anakartta olablilir. Eğer memory gibi bir hata veriyorsa ramleri çıkarıp takmanı öneririm. Bazen girmiş gibi oluyorlar ama aslında girmiyorlar. Bilgisayarımı takarken sık sık başıma geliyor.

CİNO
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Ekran kartını çıkarıp tak o zaman
Denedim kanka bir çok kez işe yaramadı
Post automatically merged:

Yok yok anakartta bi arıza lambası yanmıyor

GENELDE İŞLETİM SİSTEMİ KAYNAKLI HATALARDAN DOLAYI SİYAH EKRAN OLUR,
Yok işletim sistemi yeni değişti onunla iligili olucağını zannetmiyorum ya

fazla ısınmadan kaynaklı olabılır genelde ekran kartları ısınınca verır bu sıyah ekranı
Evet onunla alakalı olduğunu düşünüyorum ama termal pedleri ve macını yeni değiştirdim arctic marka termal ped ve cooler master marka macın aldım kalitesiz de değil

Ondan kaynaklı olabilir ekran kartını yeniden açmam gerekiyor

Son düzenleme:
CİNO
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Sonunda yaptım öneriler için teşekkür ederim biraz uzun sürdü tüm parçaları söktüm geri taktım formatladım derken şuan bir sıkıntı yok

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
yazılım toz bir den çok sebep olabilir. Termal bakım yaptıgını yazmışsın bakımı dogru yaptıgından olmak için ekran kartını stress teste sok vram ve gpu çekirdek ısılarını kontrol et vidaları fazla sıkmak yada hatalı işlem yapmak cihazını bozabilir bilgin olsun.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
komple sürücüleri kaldır muhtemelen yanlış driveri indirmişsindir..Yeni sürüm driveri hızlı kurulum yerine özel kurum yap temiz kurulum seçeneğini aktif et düzelecektir.

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Ekran kartında WattMan sorunu olabilir mi? AMD'lerde oluyor sanırım NVIDIA'larda oluyor mu bilmiyorum.

Ve güç kaynağının modeli nedir? Güç kaynağında sorun olabilir. Bu sadece bir ihtimal.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...