Çözüldü Ekran kartı kullanımı aniden düşüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam affola 1 hafta önce sorunumu dile getirmiştim konuyu 1 hafta araştırdım işlemcim düşük olduğu için darboğaz sorunu varmış oynadığım oyun Rainbow Six Siege oyunun grafik ayarlayını yukarı çekerek darboğaz sorununu çözdüm fakat şuan şöyle bir problem var oyunda anlık fps droplar yiyiyorum özelliklede aksiyon anlarında (çatışma,bomba patlaması vs.) afterburner değerlerine baktığımda oyun içinde Gpu kullanımı 90-95 lerden değişken olarak 50-60-70-80 lere düşüyor cpu kullanımı genelde stabil 85-95 arası değişiyor bu konuda yardımcı olabilecek var mı 1 haftadır denemediğim yöntem kalmadı diyebilirim bu fps droplarını nasıl çözebilirim ramden kaynaklandığını düşünüyorum sizce ekstra 8 gb ram daha ekleyip çift slot 16 gb ram ile sorunu çözer miyim? Aşağıya afterburner değerlerini ve sistem özelliklerini bırakıyorum eğer sorunun kaynağını ve çözümünü bilen varsa lütfen yardımcı olsun şimdiden herkese cevapları için teşekkürler...

MSI Afterburner değerleri (normal değerler)
Gpu Sıcaklığı: 55
Gpu Kullanımı: 90-95 arası değişiyor
Cpu Sıcaklığı: 60 derece sabit
Cpu Kullanımı: 85-95
Cpu Hızı: 3.4 Ghz
Ram Kullanımı 6000-7000
Fps:90-110 arası değişiyor

Sistem Özellikleri (Sistem İnce Hesaptan Hazır Sistem olarak alındı.)
Asus Tuf Gaming GeForce GTX 1650 4gb OC
Ryzen 3 1200 3.1 Ghz 4 Core
XPG 8 gb 3000 mhz RAM
Asus Prime A320M-R Anakart
Adata 240 GB SSD
HIPER 500W PSU

Çözüm
Asus Tuf Gaming GeForce GTX 1650 4GB OC ekran kartınızın kullanımının aniden düştüğünü belirtiyorsunuz. Bu tür bir sorunla karşılaştığınızda aşağıdaki adımları izleyerek sorunu gidermeye çalışabilirsiniz:

1. Sıcaklık Kontrolü: Ekran kartının aşırı ısınması performans düşüşlerine neden olabilir. Ekran kartının sıcaklığını izlemek için üçüncü taraf bir yazılım kullanabilir veya ekran kartının üreticisinin sağladığı yazılımı kullanabilirsiniz. Eğer ekran kartı aşırı ısınıyorsa, temiz hava akışına sahip bir bilgisayar kasası ve düzgün bir soğutma çözümü ile sıcaklık sorununu çözebilirsiniz.
  2. Sürücü Güncellemesi: Ekran kartı sürücülerinizin güncel olmadığı durumlarda performans sorunları yaşanabilir. Ekran kartının üreticisinin web...
Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
işlemci ve ekran kartı arasında fark var bence i5 serisi bi işlemci daha iyi gider gtx1650 ile. r3 1200 rx550 gibi ekran kartlarıyla iyi gidiyor.

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
işlemci ve ekran kartı arasında fark var bence i5 serisi bi işlemci daha iyi gider gtx1650 ile. r3 1200 rx550 gibi ekran kartlarıyla iyi gidiyor.
evet haklısın alırken hata ettim o zamanlar pek bilgim yoktu bu konularla ilgili hatta şimdide pek yok ama son 1 haftadır çok şey öğrendimde iş işten geçti şimdi intele geçmeye kalksam hem anakart hem işlemci değiştirmem gerekecek biraz uzun ve maliyetli bi mesele...

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
evet haklısın alırken hata ettim o zamanlar pek bilgim yoktu bu konularla ilgili hatta şimdide pek yok ama son 1 haftadır çok şey öğrendimde iş işten geçti şimdi intele geçmeye kalksam hem anakart hem işlemci değiştirmem gerekecek biraz uzun ve maliyetli bi mesele...
intele geçmek yerine işlemcini yükseltmeyi deneyebilirsin bütçen varsa

𝓜𝓮𝓶𝓮𝓷𝓽𝓸 𝓜𝓸𝓻𝓲
Donator
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
intele geçmek yerine işlemcini yükseltmeyi deneyebilirsin bütçen varsa
evet bunu düşünüyorum fakat öncelikle sorunun neyden dolayı kaynaklandığını çözmek istiyorum şuanki işlemci gayet işimi görüyor ne kadar dar boğaz yapsada yüksek ayarlarda darboğazı kesip akıcı bir şekilde oyunları oynayabiliyorum. fps droplarının kaynağı eğer işlemci ise mecbur değiştiricem zaten ama eğer sorun ramlerdeyse ram yükseltmek daha ekonomik diye düşünüyorum ve araştırmalarıma göre çift slot ram amd işlemcilerinin performansını bayağı bi arttırıyormuş.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
evet bunu düşünüyorum fakat öncelikle sorunun neyden dolayı kaynaklandığını çözmek istiyorum şuanki işlemci gayet işimi görüyor ne kadar dar boğaz yapsada yüksek ayarlarda darboğazı kesip akıcı bir şekilde oyunları oynayabiliyorum. fps droplarının kaynağı eğer işlemci ise mecbur değiştiricem zaten ama eğer sorun ramlerdeyse ram yükseltmek daha ekonomik diye düşünüyorum ve araştırmalarıma göre çift slot ram amd işlemcilerinin performansını bayağı bi arttırıyormuş.
rami arttırmak performansı arttırır bu bir gerçek zaten 8 ram artık yetersiz çoğu zaman 16 yapılabilir.

Banlı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar konuyu yanlış yere açtıysam affola 1 hafta önce sorunumu dile getirmiştim konuyu 1 hafta araştırdım işlemcim düşük olduğu için darboğaz sorunu varmış oynadığım oyun Rainbow Six Siege oyunun grafik ayarlayını yukarı çekerek darboğaz sorununu çözdüm fakat şuan şöyle bir problem var oyunda anlık fps droplar yiyiyorum özelliklede aksiyon anlarında (çatışma,bomba patlaması vs.) afterburner değerlerine baktığımda oyun içinde Gpu kullanımı 90-95 lerden değişken olarak 50-60-70-80 lere düşüyor cpu kullanımı genelde stabil 85-95 arası değişiyor bu konuda yardımcı olabilecek var mı 1 haftadır denemediğim yöntem kalmadı diyebilirim bu fps droplarını nasıl çözebilirim ramden kaynaklandığını düşünüyorum sizce ekstra 8 gb ram daha ekleyip çift slot 16 gb ram ile sorunu çözer miyim? Aşağıya afterburner değerlerini ve sistem özelliklerini bırakıyorum eğer sorunun kaynağını ve çözümünü bilen varsa lütfen yardımcı olsun şimdiden herkese cevapları için teşekkürler...

MSI Afterburner değerleri (normal değerler)
Gpu Sıcaklığı: 55
Gpu Kullanımı: 90-95 arası değişiyor
Cpu Sıcaklığı: 60 derece sabit
Cpu Kullanımı: 85-95
Cpu Hızı: 3.4 Ghz
Ram Kullanımı 6000-7000
Fps:90-110 arası değişiyor

Sistem Özellikleri (Sistem İnce Hesaptan Hazır Sistem olarak alındı.)
Asus Tuf Gaming GeForce GTX 1650 4gb OC
Ryzen 3 1200 3.1 Ghz 4 Core
XPG 8 gb 3000 mhz RAM
Asus Prime A320M-R Anakart
Adata 240 GB SSD
HIPER 500W PSU
msi after burner kullanarak sabit bir şekilde ayarlayabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kanka soğutucu alabilirsin bi tane ekstra birde işlemci i7 serisinden al sıkıntın geçer bence

Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
darboğaz yapıyordur veya macunlar kuruustur en yakın sürede bir tamiriciye götürebilirsin

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
Hocam ekran kartı driverin yüklü değilse onu yükle eğer yüklüysede sil en son sürümü yükle

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Asus Tuf Gaming GeForce GTX 1650 4GB OC ekran kartınızın kullanımının aniden düştüğünü belirtiyorsunuz. Bu tür bir sorunla karşılaştığınızda aşağıdaki adımları izleyerek sorunu gidermeye çalışabilirsiniz:

1. Sıcaklık Kontrolü: Ekran kartının aşırı ısınması performans düşüşlerine neden olabilir. Ekran kartının sıcaklığını izlemek için üçüncü taraf bir yazılım kullanabilir veya ekran kartının üreticisinin sağladığı yazılımı kullanabilirsiniz. Eğer ekran kartı aşırı ısınıyorsa, temiz hava akışına sahip bir bilgisayar kasası ve düzgün bir soğutma çözümü ile sıcaklık sorununu çözebilirsiniz.
  2. Sürücü Güncellemesi: Ekran kartı sürücülerinizin güncel olmadığı durumlarda performans sorunları yaşanabilir. Ekran kartının üreticisinin web sitesine giderek en son sürücüleri indirip yükleyin. Bu, performans düşüşlerini düzeltebilir veya optimize edebilir.
  3. Güç Ayarları: Windows güç planları ekran kartının performansını etkileyebilir. "Yüksek Performans" güç planını seçerek ekran kartının en üst performans seviyesinde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    • Başlat menüsünden "Güç ve Uyku Ayarları"nı açın.
    • "Güç ve Uyku Ayarları" penceresinde "Güç ve Uyku Ayarlarını Değiştir" seçeneğine tıklayın.
    • "Ekstra Güç Ayarları"na tıklayın.
    • "Plan Ayarlarını Değiştir"e tıklayın.
    • "Yüksek Performans" planını seçin ve "Değişiklikleri Kaydet"e tıklayın.
  4. Arka Planda Çalışan Uygulamalar: Arka planda çalışan ağır uygulamalar veya süreçler ekran kartının kaynaklarını tüketebilir ve performans düşüşlerine neden olabilir. Görev Yöneticisi'ni açarak arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin ve gereksiz olanları kapatın.
  5. BIOS Güncellemesi: Ekran kartının BIOS'u güncel değilse, performans sorunlarına yol açabilir. Ekran kartının üreticisinin web sitesinden en son BIOS sürümünü indirip yükleyin. Ancak, BIOS güncellemesi yaparken dikkatli olun ve talimatları doğru şekilde takip edin.
Yukarıdaki adımları deneyerek Asus Tuf Gaming GeForce GTX 1650 4GB OC ekran kartınızın performans düşüşü sorununu çözmeye çalışabilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, teknik destek almak için ekran kartının üreticisiyle iletişime geçmeniz önerilir.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...