Mewrhaba
Display Driver Uninstaller (DDU) yazılımı ile amd grafik kartını kaldırınız ve Nvidia ekran kartını aktifleştirerek kullana bilirsiniz. Zaten bu yüzden Nvidia için ayrıntılı çözümü aşağıda paylaşmış bulunmaktayım. Başka bir çözüm alternatifi maalesef yok.
Çünkü; Amd grafik kartlarının bazılarında bu sorun maalesef mevcut. Sizde bu konuda mağdurlardan birisisiniz. Yani sorun sadece sizin bilgisayarınızda değil aynı şekilde bu tarz grafik kartlarına sahip tüm kullanıcılarda mevcut. Amd nin bu sorunu aşması için yeni bir Driver güncellemesi paylaşması gerekir.
Adım 1 : Masaüstüne sağ tık yapınız açılan pencerede Görüntü Ayarlarını tıklayınız
Adım 2 : Açılan ekranda alta geralan Grafik Ayarlarına tıklayınız
Adım 3 : Açılan ekranda Oyun dosyalarını ekleyiniz. Aynı yerde eklemiş olduğunuz oyun exe sinin üzerine tıkladığınız da Seçenekler butonu görünecektir. Seçenekler butonuna tıkladığınız da karşınıza 3 farklı seçenek gelecektir. Bu seçeneklerden üçüncü sırada yer alan Yüksek performans yani harici ekran kartı seçeneğine işaret koyarak seçiniz ve kaydet deyiniz.
Adım 4 : Çalıştır---> msconfig komutunu girip enter deyiniz
Adım 5 : Sistem Yapılandırması ekranında Ön Yükleme seçeneğine tıklayınız
Adım 6 : Gelişmiş Seçenekler başlığına tıklayınız
Adım 7 : Üste yer alan işlemci sayısı kutucuğuna tik koyunuz. Tik in altındaki tırnak işaretine tıklayınız ve Bilgisayarınızın işlemci sayısı kaç ise seçiniz ve Tamam deyiniz.
Adım 8 : Bir önceki pencereye geldikten sonra uygula ve tamam deyiniz Bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyecek ve yeniden başlatınız.
Adım 9 : Monitörün önerilen ekran çözünürlüğü ile Oyun motor ayarlarındaki görüntü çözünürlüğü aynı şekilde ayarlayınız.
Nvidia erkartınız var ise şimdi bu ayarları yapınız
Nvidia Denetim Masası Penceresini açınız ve resimlerde tik işareti ile belirttiğim ayarların aynısını uygulayınız.
Bar kısmındaki "Performans-----------------------------Kalite" seçeneğini kendinize göre ayarlayabilirsiniz görüntü önemli değil performans olsun istiyorsanız bardaki oku Performans olan tarafa çekiniz.
Buradan Nvidia ekran kartınızı seçiniz.
Buradan oyun oynarken fps performans için ince ayar seçeneklerinden tercih yapıyorsunuz aynı zaman da oyunlarda siyah ekran ve beyaz ekran problemini aşmış olacaksınız.
Buradan oyun oynarken fps performans için ince ayar seçeneklerinden tercih yapıyorsunuz
Buradan oyun oynarken fps performans için ince ayar seçeneklerinden tercih yapıyorsunuz
Buradaki ayarıda seçtikten sonra sağ altta uygula ve tamam deyiniz.
Buradaki Ayarlamaları yapınız ve uygula tamam deyiniz. Bu kısım ekran kartları arasındaki geçişi sağlama penceresidir.