Çözüldü Ekran kartından çizgiler çıkıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Ekran kartım yandı mı yanmadı mı anlayamıyorum. Cs oynarken mesela adamlardan çizgiler çıkıyor. Ekranda full çizgiler var bütün oyunlarda masaüstünde vs.de aynı. Lehimlerde olabiliceğini düşünüyorum sorunun. Yardımcı olabilecek bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Olayın daha iyi anlaşılması için video:

Çözüm
Şuan gt1030 kullaniyorum yenisi aldim ariza tespiti icin 25 dolar istediler. Rx 570 4gb ekran kartı bu sorunu yasadigim kart arada daglar gibi fark var. Ekran kartı fırınlama teknigini kullansam olur mu acaba görüsünüzü belirtebilirmisiniz?
Hocam sorununuzu gidermek için öncelikle RX 570 4GB ekran kartınızı test etmeniz gerekiyor. Farklı bir bilgisayarda test edebilir veya bir teknik servisten yardım alabilirsiniz. Arızanın kaynağına bağlı olarak, ekran kartının tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir. 25 dolarlık arıza tespiti ücreti makul bir fiyat gibi görünüyor, ancak bu durumda tamir veya değiştirme maliyetlerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor.
Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Hocam, ekran kartını başka bir bilgisayarda test etmeniz mümkün mü? Bu söylemlerden ve videodan ekran kartında bir problem var gibi gözüküyor. Lehim işlemleri de yeniden yapılabilir, ancak uzman yardımı almanız gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken şey lehim işleminin ciddi bir şey olduğu ve yanlış yapılması durumunda zarar oluşturabileceği. Başka bir olasılık olarak, ekran kartının fanları ve soğutucularının temizlenmesi gerekebilir. Eğer bu sorun hala devam ediyorsa, yapabileceğiniz tek şey ekran kartını değiştirmek olacaktır.

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Hocam, ekran kartını başka bir bilgisayarda test etmeniz mümkün mü? Bu söylemlerden ve videodan ekran kartında bir problem var gibi gözüküyor. Lehim işlemleri de yeniden yapılabilir, ancak uzman yardımı almanız gerekiyor. Dikkat etmeniz gereken şey lehim işleminin ciddi bir şey olduğu ve yanlış yapılması durumunda zarar oluşturabileceği. Başka bir olasılık olarak, ekran kartının fanları ve soğutucularının temizlenmesi gerekebilir. Eğer bu sorun hala devam ediyorsa, yapabileceğiniz tek şey ekran kartını değiştirmek olacaktır.
Şuan gt1030 kullaniyorum yenisi aldim ariza tespiti icin 25 dolar istediler. Rx 570 4gb ekran kartı bu sorunu yasadigim kart arada daglar gibi fark var. Ekran kartı fırınlama teknigini kullansam olur mu acaba görüsünüzü belirtebilirmisiniz?

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Hocam sorununuzu gidermek için öncelikle RX 570 4GB ekran kartınızı test etmeniz gerekiyor. Farklı bir bilgisayarda test edebilir veya bir teknik servisten yardım alabilirsiniz. Arızanın kaynağına bağlı olarak, ekran kartının tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir. 25 dolarlık arıza tespiti ücreti makul bir fiyat gibi görünüyor, ancak bu durumda tamir veya değiştirme maliyetlerini de göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

Çözüm
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
hocam küçük bir işlem evet farkındayım fakat grafik kartınızı resetlemeyi deneyin

bkz : "Windows+Ctrl+Shift+B"

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
dostum fırınlama tekniğini hiç önermem neden dersen fırınlanma işleminden sonra ekran kartının işlemcileri eskisi gibi çalışmaz
ekran kartında çok hassas grafik sürücü diyotları olduğu için işlemci yönünden zarar görüyor

senin sorunun ekran kartı grafik birimcisinin arıza yapmasından kaynaklı yani grafik birimcisi,grafik ve örtüşme için mantıksal işlem yapamıyor anlamına geliyor bunun için ekran kartı için yapabileceğin bir konu yok değişmesi gerekli

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Ekran kartım yandı mı yanmadı mı anlayamıyorum. Cs oynarken mesela adamlardan çizgiler çıkıyor. Ekranda full çizgiler var bütün oyunlarda masaüstünde vs.de aynı. Lehimlerde olabiliceğini düşünüyorum sorunun. Yardımcı olabilecek bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Olayın daha iyi anlaşılması için video:

hocam herkezinde dediği gibi monitörden olabilir veya monitöre gelen kablodan

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
hocam ekran kartına herhangi bir hız aşırtma gibi işlemler uyguladınızmı acaba
Overclock hic yapmadim.
dostum fırınlama tekniğini hiç önermem neden dersen fırınlanma işleminden sonra ekran kartının işlemcileri eskisi gibi çalışmaz
ekran kartında çok hassas grafik sürücü diyotları olduğu için işlemci yönünden zarar görüyor

senin sorunun ekran kartı grafik birimcisinin arıza yapmasından kaynaklı yani grafik birimcisi,grafik ve örtüşme için mantıksal işlem yapamıyor anlamına geliyor bunun için ekran kartı için yapabileceğin bir konu yok değişmesi gerekli
Teşekkür ederim..
hocam herkezinde dediği gibi monitörden olabilir veya monitöre gelen kablodan
Monitör değiştirip denedim monitörde sıkıntı yok

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
kendin overclock yaptıysan eksik wolt verme veya fazla wolt vermekten dolayı olabilir vram rpm eğer bunları dengesiz yaptıysan ekran kartın 1 haftada yanar

Ben Değilsin Benim Gibisin
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Merhaba dostum ben Furkan hemen sana yardım ediyim

Ekranındaki çizgiler, yanan bir ekran kartının belirtileri olabilir ancak bu durumun başka sebepleri de olabilir. Öncelikle, bilgisayarının diğer bileşenlerinin normal çalışıp çalışmadığından emin olman gerekiyor. Bu nedenle, başka bir monitörle deneyebilir veya başka bir bilgisayarda ekranda benzer bir sorun olup olmadığını kontrol edebilirsin.

Eğer sorunun ekran kartından kaynaklandığına eminsen, lehimlerin hasarlı olması bir neden olabilir. Ancak, bu durum genellikle ekran kartının belli bir bölgesinde çizgilerin görünmesine neden olur. Eğer tüm ekranı kaplayan çizgiler varsa, sorunun farklı bir nedeni de olabilir.

Başka bir olası neden ise ekran kartı sürücülerindeki bir sorun olabilir. Bu nedenle, ekran kartı sürücülerini güncellemek veya yeniden yüklemek sorunu çözebilir. Ayrıca, bilgisayarının ısınması da ekrandaki çizgilerin nedeni olabilir. Bu nedenle, bilgisayarının sıcaklığını kontrol etmek ve gerekirse soğutma sistemini temizlemek veya güncellemek gerekebilir.

Eğer bu öneriler sorunu çözemezse, ekran kartının tamir edilmesi veya değiştirilmesi gerekebilir. Bu nedenle, bir teknik servis veya bilgisayar tamircisi ile iletişime geçmeni öneririm dostum

İyi günler ve iyi forumlarr!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...