jilet daha gür cıkartır
Gür çıkmasının hurafe olduğunu açıkladım başlıkta. Kaynaklarda falan belirtilmiş. Araştırabilirsiniz. Fakat ergenliğin bir etkisi olabileceğini düşündüm.Bacaklarınızı jiletle kesmeyin yoksa daha çok kıllar çıkıyor
Aynen öyle bende bunu açıklamaya çalışıyorum. Ama dediğim gibi ergenlikle alakası olabileceğini düşündüm. Jiletle aldıktan sonra düzenli almayı planlıyorum yaz için. kışın kısa şeyler giymeyeceğim için de uzun olmasında bir sıkıntı olmaz. Yaz gelince tekrardan jilete başlarım diye düşündüm.İnsan kılı yapısı gereği sivri uçludur. Biz jilet ile kestiğimizde ise kökü tamamen kaybolmadığı için kestiğimiz şekliyle uzamaya devam eder. Yani sivri değil, küt şekilde uzamaya başlar. Bu da birden çok küt kıl bir araya gelince gür bir görünüm oluşturur. Yoksa daha çok çıktığı falan yok akla mantığa uyuyor mu sizce jilet yeni gözenek mi açıyor xd Kestikten sonra görünümü beğenmezsen de ağda yaptırır, yeni kökleri ile sivri uçlu kıla geri dönersin.
Aynen öyle bende bunu açıklamaya çalışıyorum. Ama dediğim gibi ergenlikle alakası olabileceğini düşündüm. Jiletle aldıktan sonra düzenli almayı planlıyorum yaz için. kışın kısa şeyler giymeyeceğim için de uzun olmasında bir sıkıntı olmaz. Yaz gelince tekrardan jilete başlarım diye düşündüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?