Dostlar Merhaba,
Yaklaşık bir 1 ay önce muhabbet kuşu çiftim mavi güzel bir kuş doğurdu ve bir kaç hafta sonra kuş büyüdü ve yuvasından kafese çıktı ben de kuşumun yuvasından çıkarıp kardeşlerinin yanına koydum neyse konumuza gelelim kuşumu sabah ki rutin olarak ele alıştırmak için dışarı çıkardım bir halsizlik vardı yorgundur dedim kafesine koydum uyuklamya kaşınmaya başladı bit spreyi sıktım şimdide ağzıyla garip sesler çıkarıyor korkuyorum açıkçası bilgisi olanlar var mıdır efenim
Kanka sıkıntı yapma yeni doğan yavruysa böyle şeyler yapması normal tüy çıakrıyor kaşınması akdar doğal bir şey yok ayrıca yavru hayvana tam gelişmeden ilaç vs sıkma derim
Doğum yapan kuşlar bir zaman sonra asabileşiyor ve doğumdan sonra bitkin düşüyor yavrularını ellemek bazen kuşların onları istememesine bile neden olabiliyor ağzını sürekli açıp kapamasıysa ciddi bir problem korkutmak istemem ama 2 kuşum bu yüzden öldü bir veterine danışmanı tavsiye ederim çok geç olmadan.
sprey sadece kanatlarını açıp kanatlarına sıkman gerekiyor dostum eğer tutup direk rasgele sıktıysan onu rahatsız etmişdir. zamanla düzelir fazla sürmez.
Beyler yorumlarınız için teşekkürler bir gece daah bekliyeyim dedim sabah baktığımda hareketsiz ağzında kan vardı maalesef ölmüş yani hiç bu kadar üzülmemiştim