Evde spor yaparken nasıl bir program izlenmelidir?

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Merhabalar, evimde bar, dumbbell ve barfiks çubuğu var. Haftanın 7 günü, iş çıkışı eve gelir gelmez 10 dakika şınav ve biraz da barfiks çekip ısınıyorum daha sonra yaklaşık 1 saat kol çalışıyorum. Daha sonra akşama doğru 1 saat daha kol çalışıyorum. Yani neredeyse her gün evde toplam 2 saat sadece kol antrenmanı yapıyorum. Başka bir bölge çalışmıyorum ve spor salonuna gitmiyorum. Protein tozu ve kreatin kullanıyorum. Ancak bazı arkadaşlarım bunun aşırı olduğunu ve sadece kol çalışmamam gerektiğini söylüyor. Yaptığım program iyi mi, nasıl ilerlemeliyim? Yardımcı olur musunuz? Son günlerde çok yorulduğum için haftanın 7 günü yerine haftanın 4 günü spor yapmaya başladım.

Üye
Sosyal
bölgesel çalışmaya başla karın omuz sırt alt bacak olarak dağıt yoksa sadecekolda çok büyük gelişim olmaz ve estetikde gözükmez

Banlı Üye
Fiziğin yerindeyse sadece kol çalışarak başlayabilirsin vücuduna gereksiz stres ve yük bindirme. Estetiğe önem veriyorsan ve fiziğin iyi değilse tek kola odak değil her bölgeye yay bir anda yapma bir gün bacak kol şeklinde başla 3 gün alıştır sonra omuza sonra sırta diye kademe kademe ilerle

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
knk yalnız dediğin gibi sürekli aynı bölgeye bu kadar yüklenmek hem dengenin bozulmasına hem de sakatlanmalara sebep olabilir. Bence haftanın 4 günü spor yapman gayet iyi bir karar. Bu günlerde de kol dışında sırt, bacak ya da karın gibi diğer kas gruplarına da yer ver. Dinlenme günlerini de ihmal etm kaslarının toparlanması çok önemli. Zaten enerji seviyen düşükken, bu şekilde daha dengeli ve sürdürülebilir bir program olur.