Sub CreateMonths()
Dim lDay As Long
Dim iWks As Integer, iDay As Integer
For iWks = 1 To 12
Worksheets.Add after:=Worksheets(Worksheets.Count)
ActiveSheet.Name = Format(DateSerial(1, iWks, 1), "mmmm")
For lDay = DateSerial(Year(Date), iWks, 1) To DateSerial(Year(Date), iWks + 1, 0)
iDay = iDay + 1
Cells(iDay, 1).Value = DateSerial(Year(Date), iWks, iDay)
Next lDay
iDay = 0
Next iWks
Worksheets(1).Select
End Sub
Sub GotoToDay()
Dim iRow As Integer
Worksheets(Month(Date) + 1).Select
iRow = WorksheetFunction.Match(CDbl(Date), Columns(1), 0)
Cells(iRow, 1).Select
End Sub
Tam olarak ne demek istiyorsunuzPeki bu metinlerin önemini vurgulamak için renk eklemek istesek nasıl bir komut satırı kullanmalıyız
Hocam keşke bu kodu nereye gireceğimizi de gösterseydiniz. Elinize sağlıkExcelde makro ile her ay için otomatik sayfa oluşturup ayın günlerini yazdırmak
Tek yapmanız gereken makroyu çalıştırmak aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz gibi her ay için yapmış olacaktır
Ekli dosyayı görüntüle 87666
Kod:Sub CreateMonths() Dim lDay As Long Dim iWks As Integer, iDay As Integer For iWks = 1 To 12 Worksheets.Add after:=Worksheets(Worksheets.Count) ActiveSheet.Name = Format(DateSerial(1, iWks, 1), "mmmm") For lDay = DateSerial(Year(Date), iWks, 1) To DateSerial(Year(Date), iWks + 1, 0) iDay = iDay + 1 Cells(iDay, 1).Value = DateSerial(Year(Date), iWks, iDay) Next lDay iDay = 0 Next iWks Worksheets(1).Select End Sub Sub GotoToDay() Dim iRow As Integer Worksheets(Month(Date) + 1).Select iRow = WorksheetFunction.Match(CDbl(Date), Columns(1), 0) Cells(iRow, 1).Select End Sub
Tam olarak ne demek istiyorsunuz
Vba'da bir metnin rengini değiştirmek için "Font.ColorIndex" özelliğini kullanabilirsin örneğin aşağıdaki kod "sub createmonths" ve "sub gototoday" satırlarını sırasıyla mavi ve yeşil olarak ayarlar:Peki bu metinlerin önemini vurgulamak için renk eklemek istesek nasıl bir komut satırı kullanmalıyız
Sub CreateMonths()
Dim lDay As Long
Dim iWks As Integer, iDay As Integer
For iWks = 1 To 12
Worksheets.Add after:=Worksheets(Worksheets.Count)
ActiveSheet.Name = Format(DateSerial(1, iWks, 1), "mmmm")
For lDay = DateSerial(Year(Date), iWks, 1) To DateSerial(Year(Date), iWks + 1, 0)
iDay = iDay + 1
Cells(iDay, 1).Value = DateSerial(Year(Date), iWks, iDay)
Next lDay
iDay = 0
Next iWks
Worksheets(1).Select
End Sub
Sub GotoToDay()
Dim iRow As Integer
Worksheets(Month(Date) + 1).Select
iRow = WorksheetFunction.Match(CDbl(Date), Columns(1), 0)
Cells(iRow, 1).Select
End Sub
Sub ColorizeText()
' CreateMonths satırını mavi olarak renklendir
With Worksheets("Sheet1").Range("A1:A2")
.Find("Sub CreateMonths").Characters(Start:=1, Length:=15).Font.ColorIndex = 5
End With
' GotoToDay satırını yeşil olarak renklendir
With Worksheets("Sheet1").Range("A3:A4")
.Find("Sub GotoToDay").Characters(Start:=1, Length:=13).Font.ColorIndex = 4
End With
End SubDeveloper/Visual Basic bölümünü açacaksın sonra yeni modül ekleyip içine yapıştıracaksın.Hocam keşke bu kodu nereye gireceğimizi de gösterseydiniz. Elinize sağlık
Vakit buldukça paylaşacağım.Usta daha fazla gelsin...
Teşekkür ederiyorum yenilerini eklemeye çalışacağımTeşekkürler,elinize sağlık gayet güzel ve yaralı bir paylaşım olmuş
Eğer aynı işlemi yapan modül varsa paylaşırsanız onuda görmüş oluruz.Böyle detaylı yazılmış bir kodun böylesine basit bir işlem için çok fazla buluyorum. Excel'in kendi içinde zaten bunu yapmamızı sağlayan modüller mevcut...
Modül derken Excel'in kendi içinde olandan bahsediyorum.Eğer aynı işlemi yapan modül varsa paylaşırsanız onuda görmüş oluruz.
Eee kodu kopyala yapıştır yaptığında ne sayfa açmakla uğraşıyorsun ne yazmakla uğraşıyorsun otomatik hepsini bir anda yazıyor. Tek yapman gerek kodu çalıştır butonuna basmakModül derken Excel'in kendi içinde olandan bahsediyorum.
Hücre içine 01.03.2023 yazıp köşesinden aşağı çektiğinde kendiliğinde geri kalanı giriyor.
Aylık ortalama kaç misafir geliyordu kankaaskerdeyken nizamiyedeki bilgisayara buna benzer bir exel yapmıştım her ay gelen misafirler için liste istiyordu komutan duygulandım biraz :')
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?