Fan sesi neyden kaynaklanıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
hocam video olarak dosya co üzerinden paylaştım laptopun ne tür bir ses çıkardığını. güvenilirliğini adminler onaylayabilir. ben virustotal linki de bırakayım buraya (
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
(
neyse arkadaşlar bu ses hafif bir darbe sonrası çıkmaya başladı. sağ taraftaki fanda bu ses varken solda bu ses yok. sebebi nedir. bir sıkıntı çıkarır mı garantiye mi götürmem lazım sıkıntılıysa yoksa başka bişey mi yapılması gerekiyor bir akıl verin. Daha yeni aldık bilgisayarı elim yüreğimde cevaplarınızı bekliyorum saygılar

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
hocam video olarak dosya co üzerinden paylaştım laptopun ne tür bir ses çıkardığını. güvenilirliğini adminler onaylayabilir. ben virustotal linki de bırakayım buraya (
(
neyse arkadaşlar bu ses hafif bir darbe sonrası çıkmaya başladı. sağ taraftaki fanda bu ses varken solda bu ses yok. sebebi nedir. bir sıkıntı çıkarır mı garantiye mi götürmem lazım sıkıntılıysa yoksa başka bişey mi yapılması gerekiyor bir akıl verin. Daha yeni aldık bilgisayarı elim yüreğimde cevaplarınızı bekliyorum saygılar
Bu işlerden anlamıyorsan yenide almışsın direk garantiye götür hiç başın ağırmasın

Moderatörün son düzenlenenleri:
Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Bu işlerden anlamıyorsan yenide almışsın direk garantiye götür hiç başın ağırmasın
hocam anlamıyorum laptoptan pek masaüstü anlıyorum ama laptopta yeniyim. sıkıntı olan şu ki hani garanti sıkıntı çıkarır mı onu bilmiyorum. artı olarak bu ses sizce bir sıkıntı belirtisi mi zararlı mıdır kullanıma. eğer belli bir süre beni götürecekse ben bi 1-1.5 ay sonra götüreyim şuan lazım çünkü

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
hocam anlamıyorum laptoptan pek masaüstü anlıyorum ama laptopta yeniyim. sıkıntı olan şu ki hani garanti sıkıntı çıkarır mı onu bilmiyorum. artı olarak bu ses sizce bir sıkıntı belirtisi mi zararlı mıdır kullanıma. eğer belli bir süre beni götürecekse ben bi 1-1.5 ay sonra götüreyim şuan lazım çünkü
Hocam 5 6 yıl hiç temizlemediğim laptopun fanından bu ses çıkmıyordu bu abartı egzoz tofaşla uçak motoru arası bi ses hafif bi darbe demişsin kung fu tekmesi atmadıysan teknik bir arıza olmalı veya indirdiğin bi dosyadan rat yemişsin fan %200 falan çalışıyor olmalı o ses hiç normal gelmedi bana

Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Hocam 5 6 yıl hiç temizlemediğim laptopun fanından bu ses çıkmıyordu bu abartı egzoz tofaşla uçak motoru arası bi ses hafif bi darbe demişsin kung fu tekmesi atmadıysan teknik bir arıza olmalı veya indirdiğin bi dosyadan rat yemişsin fan %200 falan çalışıyor olmalı o ses hiç normal gelmedi bana
kdsjfkdsnflkas sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün reis de yazılımsal bişey yok eminim ondan farkı biliyorum çünkü. darbe kaynaklı ondan da eminim. kungfu da yapılmadı bilgine lkajdksal. kardeşim geçen gün oynarken bişey mi düşmüş nolmuş bişeyler anlatıyordu klavyenin sağ alt tarafına bide dur dosya atayım düşen yerin( eke koydum ) asıl sorum şu bu mal garanti kapsamına girer mi göndersem bana geri yollarlar mı yapmadan veya soruyu değiştireyim bu halde kullanırsam 1-1.5 ay bana sorun çıkarır mı? (bu arada o yüksek çıkan ses fanın max çalışma hızıydı yoksa her saniye öyle ses çıkarmıyor çok daha az seste sanki buzdolabının sessiz motoru çalışır gibi falan)

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2022-09-16 at 03.11.12.jpeg
    WhatsApp Image 2022-09-16 at 03.11.12.jpeg
    233.5 KB · Görüntüleme: 48
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
kdsjfkdsnflkas sen beni güldürdün Allah da seni güldürsün reis de yazılımsal bişey yok eminim ondan farkı biliyorum çünkü. darbe kaynaklı ondan da eminim. kungfu da yapılmadı bilgine lkajdksal. kardeşim geçen gün oynarken bişey mi düşmüş nolmuş bişeyler anlatıyordu klavyenin sağ alt tarafına bide dur dosya atayım düşen yerin( eke koydum ) asıl sorum şu bu mal garanti kapsamına girer mi göndersem bana geri yollarlar mı yapmadan veya soruyu değiştireyim bu halde kullanırsam 1-1.5 ay bana sorun çıkarır mı? (bu arada o yüksek çıkan ses fanın max çalışma hızıydı yoksa her saniye öyle ses çıkarmıyor çok daha az seste sanki buzdolabının sessiz motoru çalışır gibi falan)
Kusura bakma hocam hemen cevap yazamadım görmeme rağmen günlük mesaj limitim dolmuş 10dk ban attıda geldim eğer cpu da anormal yükselme pc de çok yüksek sıcaklık yoksa işlerin bittikten sonra gönderirsin ama donma kasma takılma çok ısınıyorsa pc kalıcı hasar olmadan en kısa sürede gönder derim hocam kolay gelsin geçmiş olsun

Süper Üye
Ödüller
11
Sosyal
9 HİZMET YILI
Kusura bakma hocam hemen cevap yazamadım görmeme rağmen günlük mesaj limitim dolmuş 10dk ban attıda geldim eğer cpu da anormal yükselme pc de çok yüksek sıcaklık yoksa işlerin bittikten sonra gönderirsin ama donma kasma takılma çok ısınıyorsa pc kalıcı hasar olmadan en kısa sürede gönder derim hocam kolay gelsin geçmiş olsun
hocam performans konusunda zerre eksilme yok ısı derecelerini de durmadan kontrol ediyorum yine bir sıkıntı yok. hatta şöyle bir olay var ki fan zaten normal bpm inde çalışıyor zaten ama duyduğun gibi seste sıkıntı var ve bu ses ister istemez insanı tedirgin ediyor o yüzden sordum ne yaparım ne ederim diye. teşekkür ederim yanıtların için iyi forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
(
görev yöneticisindeki bazı acık uygulamalardan olabilir kapatınca gecio

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
hocam olay o değil diyorum. laptopu ilk aldığımda laptop düzgün fan sesi çıkarıyordu şimdi arkadaşın dediği gibi uçak kalkış sesine döndü
Arkadaş yorum kasıyor. En iyisi gidip garantiye vermeniz olacaktır yanlış bir şey yaptığınızda daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
haberin yokmuş gibi, fan sesi gelmeye başladı endişelendim, garantiye gönderdim filmi oynat :D

Üye
3 HİZMET YILI
Yapabileceğine inanıyorsan içindeki milleri yağlayabilirsin. Fanların çatlamış da olabilir, garantin varsa eğer başını ağrıtma ver gitsin.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
(
knk yeni aldıysan garantiye götür bence

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Garantisi varsa başını ağrıtma ver kanka eğer yoksa tanıdık bilindik bir bilgisayarcıdan fan temizliği isteyebilirsin bu toz temizliği değil fan'ın dönen pervanesinde ki esnemeler, v.b durumlar için genel bir gözden geçirme

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
(
Belirttiğin üzere yeni aldıysan ve acilen lazımsa garanti bekleyebilir bir süre. Ama işini halleder halletmez mutlaka bir garantiye götürmekte fayda var diye düşünüyorum. Bununla birlikte, Fan sesleri için BIOS ekranında ayarlamalar yapabilir. Fan'a giden kabloları kontrol edebilir. Eğer tozlanmış ise tozlarını almayı deneyebilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...