Film Sitesi Açarak Para Kazanmak!

Film Sitesi Açarak Para Kazanmak!

Film sitesi açarak ayda binlerce TL kazanmak mümkün! İddia etmeme gerek bile yok çünkü film siteleri çok iyi para kazandırabiliyor ve insanlar bu işin peşinde koşuyor! Peki nasıl olacak? İnternette film sitesi açarak nasıl para kazanılır? Film sitesi sahipleri ne kadar kazanıyor? Tüm bu soruların yanıtını vereceğim.

Başlığa bakarak yüksekten uçtuğumu düşünebilirsiniz fakat yanılıyorsunuz. Hatta bu miktar az bile diyebilirim. Çünkü film sektörü inanılmaz derecede aktif. Türk milleti film izlemeye bayılıyor. Düzgün şekilde film yüklenen istikrarlı film siteleri oldukça iyi para kazanıyor. Para kazandıran siteler arasında belki de en iyisi film siteleri diyebiliriz. Peki bunu nasıl başarıyorlar, bu şekilde gerçekten para kazananlar var mı gelin bakalım.

Film Sitesi Kurmak​

Film sitesi kurmak bir ekip işidir. En az 2 kişiden oluşması gerekir yoksa oldukça yoğun şekilde hatta tüm gün sitenizle ilgilenmeniz bile gerekebilir. Sayamayacağımız kadar fazla film var ve bu filmlerin internet ortamına yüklenmesi, altyazı eklenmesi, filme dair bilgilerin girilmesi ve sosyal medya hesaplarındaki tanıtımların yönetilmesi gibi birçok alandaki iş sizi bekliyor olacak. En az iki kişilik ekip kurulduktan sonra yayın yapılacak alan adı seçilir. Açtığınız siteyi barındarabilecek ve yüksek hit sayısını kaldırabilecek bir hosting şirketiyle anlaşılır. Özel bir script veya WordPress seçerek film sitesini yayına hazır hale getirebilirsiniz.

Film Sitesi Kurmak ve Para Kazanmak​

Film sitenizi kurdunuz peki nasıl para kazanacaksınız? Aslında işin en basit yanı bu. Düzenli şekilde film yüklenen, kendine has tasarımı ile göze güzel gözüken ve kullanıcı açısından kullanımı kolay olan film siteleri kolayca hitlenir. Bu siteler bir şekilde reklam verenler tarafından da fark edilir. Sizinle iletişime geçilir ve reklam yayınlamanız istenir. Bu reklamlar karşılığında da para kazanırsınız. Reklam veren şirketlere kendiniz de başvuru yapabilirsiniz. Film sitelerinde filmlerden ziyade link satışı yapılarak da para kazanılabilir. Film sitenizin herhangi bir kısmında başka bir siteye ait link yayınlama karşılığında yine bundan para kazanabilirsiniz.

Film Siteleri Ne Kadar Kazandırıyor​

Bu konuda net bir şeyler söylemek zor, her sitenin kazancı bir değil fakat ben ufak bir araştırmayla size net bir rakam söyleyeceğim. Yazıyı yayımlamadan önce birçok bilinen film sitesinin satışıyla ilgili haberleri inceledim. Bizzat kendi bilgim dahilindeki rakamları da hesabıma ekleyerek ortaya ciddi miktarlar çıktığını gördüm. Benim hesabıma göre günde 7000 kişinin girdiği bir film sitesi aylık 3000 Tl gelir getiriyor. Ki bu site çok genç (6 aylık) ve ziyaretçi sayısı bir film sitesine göre gerçekten az. Üstelik hiçbir reklam alanı veya link satışı olmadan ortaya çıkan fiyat belirtilmiş. Ortalama 1 yıl içerisinde sabırla ve özenle yönetilen bir film sitesi kısa sürede bu sayının kat be kat üzerine çıkacaktır.

Film Sitesi Kurma Maliyeti​

Bir film sitesi kurup para kazanmak istiyorsanız ilk öncelikle bir sermaye oluşturup bununla yola çıkmalısınız. Bir adet domain, tema ve hosting şirketi için aylık olarak cebinizden belirli miktarda para çıkacaktır. Sitenizin tema ve domain hizmeti için tek seferlik ödeme yapsanız dahi sunucu masraflarını her ay ödemek zorundasınız. İnternette gördüğüm kadarıyla bu işin ucuzuna kaçmak için Hostinger gibi ücretsiz sunucular kuruluyor. Bu hatalara sakın düşmeyin, Hostinger sitenizi biraz hitlendikten sonra anında kapatır ve sizden para ister. Aylarca uğraştığınız emeğiniz de boşa gider.

İnternetten para kazandıran sitelerden biri olan film siteleri hakkında genel bilgi vermeye çalıştığım yazının sonuna geldik. Sormak istediğiniz soruları yorum formundan iletebilirsiniz.

Bol kazançlar!

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Kolay bir olay değil gibi aslında bilgisi olmayan birisi yapamaz

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
method güzelde hocam bu işin telifi var zora gelirse davası var uğraşmaya değer mi bu tarz insanlar genlde tr de yaşamıyorlar.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
çalışmıştım böyle bir site ile reklamını yapmak için iyi para var gerçekten

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
sağlam siteler var reklam basıp üste çıkarmak gerekir onun harici işe yarar +18 film daha mantıklı olur ama

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
bi ara denedim sitenin herşeyi sağlamdı okeydi ama site tutmadı ya reklam yapamadım yada tutmadı dizayn bilmiyorum ama cebimden boş yere domain parası gitti biraz risk işi

Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
türkiyedeki insanlar evde genellikle film izliyor aslında mantıklı bir seçim ama eski filmleri koymak daha iyi bulunmayan

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
telif hakkı ile uğraşılmaz ayrıca piyasada o kadar site varken size sıra bile gelmeyebilir

Web Developer
Uzman Üye
Ödüller
7
Sosyal
7 HİZMET YILI
ara sıra film sitesi açma fikri gelmiyor değil. ancak maaliyetten değil üşengeçlikten bırakıyorum hevesle.

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Aslında bi nebze doğru. Ama google da ilk sıralara çıkmak gerekiyor. Bunun içinde ciddi bir yatırımla seo yapıp, güncel olarak filmleri takip etmen lazım. Botlar sayesinde filmleri sitene çekip, bunları indexlemen gerekiyor. Zaten 1 sayfaya düştün mü belirtilen rakamlardan daha yüksek fiyat kazanmaya başlarsın.

Discord alpexe
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Belli bir cezası olabilir çünkü korsan yayın kaçak tarzı gibi şeylerden bunu yazmamışsonız hocam

DetroDark
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Bir ara çok düşündük sağlam yapıp bütün filimleri tv yayinlama acarak çok reklam koymadan yaoarsan tr dublaj çok secenekli saglam tasarım olursa ilk olursun hızlı aktif olacaksınız