Format atamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
iyi günler arkadaşlar usb bellegime windows 10 yükledim bilgisayarıma temiz format atmak için.
takıyorum flash bellegi biosa giriyorum ayarlarımı yapıp saveliyorum ve cıkıyorum biostan
bilgisayar tekrar basladıgında siyah ekran cıkıyor ve sol üst kosede tire işareti yanıp sonuyor denemedigims sey kalmadı acaba neyden ötürü olabilir bu durum.

denediğim şeyler:
microsoft orjınal sistesınden kurulum
bios pilini çıkarıp sıfırlamak
4 gb rami 2 gb dusurup denemek
farklı usb bellek denemek.

Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
kral istersen windows 10 sa kendinı sıfırlaaybilği yer var ordan sıfırlayabilirsin pc yi pc yi sıfırladıktan sonra usb yi takıp format atmayı dene

Üye
6 HİZMET YILI
biostan ayarlamak yerine anakartınızdaki boot loader tuşu hangisi ise bilgisayar açılırken ona basıp oradan usb yi seçin. tekrar aynı sorun olursa rufus ile usb belleği tekrar biçimlendirip deneyin.
edit: indirdiğin iso dosyasında da sorun olabilir. başka bir iso ile yüklemeyi de deneyin.

hEKLenDinEvlat
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Boot menüden Usb'yi seçerseniz sorun çözülür bence. Bazı usb bellekler de sorun çıkartabiliyor. Benim de başıma gelmişti. Aynı Windows'u farklı bir usb'ye yükleyip attığımda sorunsuz yüklenmişti. Biosta Usb'yi görüyor olmanız lazım. Anakartın arayüzünde boot'da seçebilirsiniz ayrıca.

Üye
5 HİZMET YILI
16 gb üstü bi bellek kullan yada yeniden windows 10 kur sonra bilgisayarında uefi varsa boot kısmına gir ordan hard disk bölümünde falan hepsinde usbyi seç oda olmazsa ruf ile başlayan uygulamayı kullanırken iso yu usbye atarken gpt yazıyodur onu mbr ye çevir sonra boot kısmında yeniden usb yi seç save and exit e bas usb kalsın kur windowsu yeniden disklerin tamamını sil ve yeniden kur 2 denemeden sonra usb yi çıkar ve kuruluma başla önüne sıfır bir bilgisayar gelecektir

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bootloader tusuna bak biostan yada önceliği usb ye ver orda boot ayarlarında vardır yaptıktan sonra dırek okıcaktır

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
arkadaşlar şuanki sistemimim windows 8.1 rufus ile yazdırmayı denedim olmadı. ve sistemim biraz eski uefı desteklemıyor. fat32 biçiminde yazdırıyorum.

hEKLenDinEvlat
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
arkadaşlar şuanki sistemimim windows 8.1 rufus ile yazdırmayı denedim olmadı. ve sistemim biraz eski uefı desteklemıyor. fat32 biçiminde yazdırıyorum.
Benim sistemimde eskiydi, uefi yoktu. Farklı bir program ile yapmayı deneyin. Usb'ye Windows'u mutlaka Rufus tarzı bir programla yazdırın. Fat32 mi Ntfs'mi tam hatırlamıyorum video izleyin en iyisi.

Üye
6 HİZMET YILI
Rufus ile BIOS için MBR seçeneğini seçerek hazırlayabilirsin USB belleği. o zaman uefi olmasına gerek yok.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
biostan ayarlamak yerine anakartınızdaki boot loader tuşu hangisi ise bilgisayar açılırken ona basıp oradan usb yi seç eğer aynı hatayı alırsan başka iso dosyası dene elinde ki iso dosyası hatalı olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Beni dinle rufus ile yazdırma flasha atarken iso dosyasını seçme flasha indir seçeneğini seç tekrar başlat f11 bas sürekli boost gelcek flashın adı yazcak flashın adını seç enterla kuruyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
biosdan flash belleği seçtiğine veya uefi yada legacy mode vs bunlara dikkat et. iso hasarsız olduğuna emin ol temiz kurulum yap flasha

Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
pc açılırken f11 f10 f9 f12 ctrl alt tuşlarını falan denedin mi

elektrik hayattır
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
hata veren iso dosyasını kullanma orjinal micrisoftun kendi sitesinden indir onunla çok rahat format atabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
flash diski rufus gibi bir program ile kullanıyorsanız bölümleme kısmını gpt değil de MBR olarak seçerseniz bence sorunuzu çözülür...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...