Format Flashı Hazırlamakta sıkıntı çekiyorum yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
geçenlerde bir konu açmıştım flash bellek çalışmıyor diye yenisini almamı söylediler bende gittim sandiskin bir flash belleğini aldım çalışıyor fakat rufus da format flashı hazırladıktan sonra bilgisayarı kapatıp açtığımda flash belleği görmüyor nedeni nedir yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Princesha İme Me Je Ti
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Bilgisayarının markasını yazsan daha kolay yardımcı olur yardımcı olabilecek arkadaşlar. Ekleme yap markasını konuya (Her markanın bios tuşu farklı olabiliyor biostan yola çıkarak söyledim)

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
Birde şöyle deneyebilirsin ilk okuyacağı şey harddisk değilde USB yaparsan belki faydası dokunur

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
yumi ile denermisin.Birde format oluştururken sarduda windows seçmelisin ve gpt seçenegi aktif olmalıdır.

BOT

hellö
Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Rufus ile kurulumu yaptınız mı ? Yapmadıysanız örnek olarak şu videoyu izleyin.

Ardından bu kurulumu yaptığınızı varsayıyorum. Flaş takılı iken bilgisayarı kapatın, bilgisayarı açın fakat bios sistemlerine giriş her bilgisayar ile aynı değildir. Bende f12 tuşu ile delete tuşlarıdır. Eğer bilmiyorsan özelden anakartını söyle gereken cevabı oradan veririm. Neyse bios ekranına geldik. Örnek resim:

1613316248663.png

Bu tarzlarda bir kısımda boot olması lazım.
1613316276865.png

Buradan ilk sıraya ( 1st veya sıralamada ilk olan ) tıklayıp harddiskin veya herhangi birşey olarak ne takılıysa onu kaldırıp flaşınızı ilk sıraya koyunuz. Ardından f10 ( sizde hangi tuşsa ) 'a basarak çıkış yapınız.
1613316356060.png

Resimler örnektir. Video bana ait değildir. Daha detaylı yardıma ihtiyaç duyarsan bana ulaşabilirsin.

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Ya abi o 2. el flashlarda oluyor, ben de aynı sorunu yaşadım, bilgisayarcıya götürdüm ve dedi ki fabrika hatalı bunu değiştirmelisin, değiştirdiğimde düzelmişti, bilgim bu kadar vallahi.

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
pc başlatırken delete bas ardından bot menusunden bot options felan var orada 1 numaraya flash belleği al daha sonra save and exıt yap ve zaten kuruluma geçeceksin

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
UEFI mı yoksa normal kurulum olarak mı rufustan hazırlıyorsun?

Sistemin hangisini destekliyorsa ona göre kurulumu seçmen lazım rufusta. MBR ve GPT diye google ile aratırsan karşına çıkar.

Sorunsuz kurulumu rufusla yaptıktan sonra internetten anakartının boot tuşuna bak yeniden başlattığında onunla dene.

Eğer gözükmezse boot menüsünde usbyi farklı bir girişe tak ve dene.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
UEFI mı yoksa normal kurulum olarak mı rufustan hazırlıyorsun?

Sistemin hangisini destekliyorsa ona göre kurulumu seçmen lazım rufusta. MBR ve GPT diye google ile aratırsan karşına çıkar.

Sorunsuz kurulumu rufusla yaptıktan sonra internetten anakartının boot tuşuna bak yeniden başlattığında onunla dene.

Eğer gözükmezse boot menüsünde usbyi farklı bir girişe tak ve dene.
çok anlamıyorum ama mbr seçip ntfs olması gerekiyor kapatıp açıp bios menüsünde de seçiyorum ama yeniden başladığında format ekranını geçiyor bilgisayar normal olarak başlıyor

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
evet yaklaşık 4-5 defa denedim ama yine de normal şekilde bilgisayarı başlatıyor
Bu videoyu dikkatlice izle bu videodan bir sıkıntı yoksa rahatlıkla format atabilirsin eğer hala sonuca ulaşamadıysan bilgisayarını bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim. Veya masaüstü ise servisini arayabilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bıos ayarlarını yapıyomusun kral
başka forumlarda okuduğuma göre sandiskin flash belleklerinde varmış bu
Bu videoyu dikkatlice izle bu videodan bir sıkıntı yoksa rahatlıkla format atabilirsin eğer hala sonuca ulaşamadıysan bilgisayarını bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim. Veya masaüstü ise servisini arayabilirsin.
flash bellek markası sandisk genelde forumlarda aynı sandisk de sorun görülüyor acaba ondan dolayı mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...