Format ve pc den anlayanlar bakabilirmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
arkadaşımın laptop'una format atmıştım ekran kartı driver'ını kurarken laptop dondu ve birdenbire kapandı (bu arada şarjdaydı) sonra tekrar açılırken yüklenme ekranında noktalar olur ya (w10 için) onlara gelince donuyordu sonra noktalar da gidiyordu siyah ekran veriyordu bende kapattım şarjdan çıkarttım 30dk bekledim tekrar açmayı denedim fakat açılmadı bende tekrar format atmayı düşündüm taktım cd yi ekranda hani hard disk biçimlendirme menüsü olur ya orda hard diski salak gibi biçimlendirdim sonradan aklıma geldi içinde aşırı önemli dosyalar vardı formatı yarıda bıraktım direk laptopu kapattım (biraz acemi işi gibi ama elim ayağım birbirine girdi napcağımı bilemedim) tekrar format ekranına girdim bu sefer ise cd yi görüyor fakat
böyle bir hata veriyor , uzun lafın kısası hala dosyalara erişebilirmiyim eğer olmayacaksa bu hatanın çözümü nedir
uploadfromtaptalk1467572030746.jpg

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Banlı Üye
6 HİZMET YILI
hayır cd den format atıyorum
Post automatically merged:

sorun da şu önce bu hata ekranı geliyor bu yüzxden biçimlendirme ekranı gelmiyor
biçimlendirme ekranına gelemiyon ben de bu hatayı almıştım cd den format atıyodum sonra usb denedim yine aldım bu hatayı portu değiştirince düzeldi farklı cd yerin varsa tak ama en sağlıklısı usb

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
sorun da şu önce bu hata ekranı geliyor bu yüzxden biçimlendirme ekranı gelmiyor
Bunun için bi usb bulman gerek ve Gparted yazılımı usb yazman gerek. Sonra usb yi pc takıp pc yi usb den başlatman gerek ve gparted yazılımı ile harddiski formatlamak. Sonra cd takıp windows kurulumuna devam edeceksin. Benim bildiğim yöntem bu.
Fakat ben Gparted yazılımı yerine Linux Kullanarak yapmıştım.

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bunun için bi usb bulman gerek ve Gparted yazılımı usb yazman gerek. Sonra usb yi pc takıp pc yi usb den başlatman gerek ve gparted yazılımı ile harddiski formatlamak. Sonra cd takıp windows kurulumuna devam edeceksin. Benim bildiğim yöntem bu.
Fakat ben Gparted yazılımı yerine Linux Kullanarak yapmıştım.
kurulumunu biraz daha detaylı anlatırmısın açıkcası internetteki videolar hep ingilizce olduğu için biraz sıkıntı oluyor

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
o 'windows kurulumu diski gözükmez' oluyor. çözümü sıkıntılı var. USB dene
yanlış yere konu açtın.

Look what you have done
Ultra Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Kardeşim bi tane en az 4 gb flash bellege rufus ile format dosyasiniyazdir ondan sonra flash bellegi pcye takip acicaksin bios ayarlarindan usb yi en üste tasicaksin ki bilgisayar acilirken flash bellegi gorup otomatik formata başlasın. Eger baska bir cd giris yeri yoksa kasada o cd ile atamazsin usb ile dene

Ultra Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Kardeşim bi tane en az 4 gb flash bellege rufus ile format dosyasiniyazdir ondan sonra flash bellegi pcye takip acicaksin bios ayarlarindan usb yi en üste tasicaksin ki bilgisayar acilirken flash bellegi gorup otomatik formata başlasın. Eger baska bir cd giris yeri yoksa kasada o cd ile atamazsin usb ile dene
peki format atmadan önce hard diskin içindeki önemli dosyaları alabilmem mümkün mü

♥ Kusursuz ♥
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
usb ile format atman gerekiyor. Usb den başlatmak içinde bios'a girip cd yerine usb'yi ayarlicaksın basit gerisi zaten cd ile aynı işlevde.

🇦🇿
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
kardes bendede aynı sorun vardi ama sistem fail vermemisti
sistemim 32 bitdi 64 bit win10 yüklemek istiyodum ayni sorun karşıma cikmıstı belki problem iso dosyasinda diyip win7 64 bit yapmaya calistim bi fark olmadi ayni hata. kullanmaya devam ettim sendeki gibi sistemim fail verdi windows diskde yok yaziyodu güvenli iso bulup yukledim ve acildiii istersen iso nun linkini atarim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...