Bence Hard Disk'in SMART'ı bozulmuş olabilir. Durum böyleyse attığın format yazıldığı halde Hard Disk tarafından okunamaz, Disk verilere ulaşamaz ve donar. Bunun tecrübelerime göre bir belirtisi de Bios ekranında yavaşlamadır. (bu arada böyle ise hard disk artık kullanılamaz)
Sorunun Hard Disk'te olup olmadığını anlamak için Hard Disk'i çıkart. USB'ye Linux yükle. Linux'u boot et. Eğer sorun HDD'de değil de Ekran kartındaysa bile Linux'ta Driver problemi olmaz, bu yüzden her şey sorunsuz ve en iyi verimle çalışır. Zaten Linux aslında en kullanılabilir işletim sistemi.
Linux USB'den boot edildiğinde kullanılabilir bir işletim sistemidir. Tek farkı HDD yerine ram kullanır. Ve tüm değişiklikler kapandığında silinir. Yinede kullanılabilir durumdadır, bilgisayarı test etmek için kullanabilirsin. Veya istersen Hard Diski sonrasında takıp ona Linux format atabilirsin. Böylece en azından bilgisayarı kurtarmış olursun. Hard diski 2 ye bölüp bir bölümüne Linux yüklersen diğer tarafı sonra Windows yükleyebilirsin, elbette HDD sağlam ise. (linux kurulumda partition yapabiliyormu emin değilim ama yapıyordur)
Eğer Linux sorunsuz çalışıyorsa sorun Driver'lar ve/ veya HDD'de olabilir.
Burada işine yarayabilecek bir sayfa var.
Rufus'u orjinal sitesinden indirmeyi unutmayın.
Ubuntu
Ben başka bir Linux kullanıyordum benzer amaçla, ancak hangi sürüm hatırlayamadığım için bunu veriyorum. Buda aynı şekilde deneme modu içeriyor anladığım kadarıyla, yok ise başka Linux versiyonları deneyebilirsin ama bu da User Friendly bir Linux olduğundan vardır. Zaten varmış okuduğum kadarıyla.
İyi şanslar.