Foxconn, Vietnam'da EV ve Telekomünikasyon Parçaları Üretimi İçin 250 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𐱅𐰇𐰼𐰚
Süper Moderator
Ödüller
10
3 HİZMET YILI

Foxconn, Vietnam'da elektrikli araç ve telekomünikasyon parçaları üretmek için 250 milyon dolar yatırım yapacak.

Foxconn, dünyanın en büyük sözleşmeli elektronik montajcısı ve yerel yetkililere göre Vietnam'da iki yeni projeye yaklaşık 250 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımlardan biri elektrikli araç (EV) bileşenlerinin üretimi için olacak ve bu adım, yıllardır Apple ve diğer büyük markalar için elektronik ürün montajına odaklanan Foxconn'un EV endüstrisinde bir oyuncu olma planlarını doğruluyor.

Foxconn Singapur birimi aracılığıyla, "gelecekteki gelişme ihtiyaçlarını karşılamak için elektrikli araç bileşenleri, kontrol cihazları ve diğer ürünlerin üretimine odaklanan" kuzey Vietnam'da bir endüstriyel parka yaklaşık 250 milyon dolar yatırım yapılacağını bildiren bir açıklama yaptı. Yeni projeler, Foxconn'un Çin dışında genişlemek isteği ve Pekin ile Washington arasındaki süregelen gerilimler nedeniyle, güneydoğu Asya imalat merkezine yaklaşık 3 milyar dolarlık bir yatırım yapmış olacak ve ilk fabrikasını inşa ettiği on yılın ardından bu planlarını doğruluyor.

Yerel yetkililer, Foxconn'un yeni yatırımına izin verdiklerini doğruladılar. Yeni fonlamanın en büyük kısmı, EV şarj cihazları ve bileşenlerinin üretimi için yaklaşık 200 milyon dolarlık bir fabrikaya gidecek ve otoriteler, 2025 yılından itibaren 1.200 kişilik bir iş gücüyle üretime başlaması planlanıyor.

Kalan 46 milyon dolar ise elektronik ve telekomünikasyon bileşenlerinin üretimi için bir fabrikaya ayrılacak ve üretim 2024 yılında başlayacak. Her iki tesis de Hanoi'nin 138 km doğusundaki Song Khoai Endüstri Parkı'nda yer alacak. Şirket, yaptığı açıklamada, "15 yıldan daha eskiye dayanan köklere sahip olan Foxconn'un Vietnam'daki üssü, küresel ağımızdaki önemli konumlarından biridir," dedi. Foxconn ayrıca, geçtiğimiz ay Vietnam'ın orta bölgesindeki Nghe An eyaletinde 100 milyon dolarlık ilk yatırımla yeni bir fabrika kurmayı planlıyor.​

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Foxconn'un bu büyüyen pazarda rekabetçi bir pozisyonda yer aldığını düşünüyorum

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Vietnamda insanları bedavaya çalıştırıp piyasada hegemonya kurmaya çalışıyor diğer her majör firma gbi, yazık.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
vietnam güzel ülkede sömürülen bir ülke

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Sömürücü bir ülke Vietnamm

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
içeriklerini beğenerek takip ediyorum uğraş var teşekkür ederiz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...