GeForce RTX 3090 Nvıdıa'nın şu an itibariyle en güçlü ekran kartı unvanını elinde bulunduruyor. kartı haliyle Bu GPU Birimi NVIDIA’nın en Yüksek performans veren ekran kartı ve güçlü GPU birimlerinden bir tanesi.
Yeni ekran kartının beyni konumunda bulunan GPU, GA102 serisi olarak adlandırılıyor. GPU biriminin ne şekilde performans gösterdigini de biliyoruz. Peki, Şimdi GPU Birimini yakından görelim. Fotograflar kısmına göz atarak Bu birimi görebilirsiniz. GA102 12 SM Birimden oluşuyor ve 7’lik grafik işleme kümesinden oluşuyor. ve bölümlerin içinde 10752 CUDA çekirdegi barındılıyor. Sizin NVIDIA'Nın En iyi ekran kartı olarak bilinen RTX 3090 Hakkında görüşleriniz Nedir? Bana sorarsanız Yüksek bir bütçeyle sistem toplayacak olursam kesinlikle bu ekran kartını sistemimde tercih ederim.
24 gb bir ekran kartı olunca
Bütün sistemin 4k olması gerekli ama her oyunda yağ gibi kayan bir performans elde edersin
Rtx 3090 yerine 3080 ekran kartını tercih ederim bir sistem toplayacaklara 10 gb lık rtx 3080 ekran kartı da yeterli olur ama her yönüyle rtx 3090 mükemmel bir ekran kartı
Rtx 3090
Şahane bir parça fakat bir alt modeli ile bu modelin arasında bir fark olacağını zannetmiyorum En azından ikisi de aynı performansı verecek o almaya değer
Güzel bir ekran kartına benziyor. Dediğin gibi de yüksek bütçeli sistem toplayanlar için, kesinlikle bilgisayarında olması gereken nadide, ender parçalardan biri diyebilirim. Bütçeniz varsa, kesinlikle alınması gereken bir parça olduğunu düşünüyorum.
Zengin konumunda ve bütçesi aşırı iyi kişilerin alabileceği bir ekran kartı sadece. Bunun dışında alımı zorlanır ve aşırı yüksek. Bundan ziyade RTX 3080 ile aralarında ki konuma bakılırsa zaten RTX 3080 ekran kartı da gayet yeterli ve iyi düzeyde. Sonuç olarak farkları fiyat ve ara fark performans. İlla en iyi ve pahalı seçim yapılırsa alınabilir sadece bana kalırsa. Bunun haricinde RTX 3080 tercih edilmesi daha mantıklı.