Öncelikle olarak sektör çöp falan değil, doğru yerlerde bir sürü iş var fakat "Tecrübe" gerekiyor. Özel bir şirkette en azından 2 yıl geçirebilirsen, hem üniversite hem de tecrübenle iş bulman kolaylaşır. Özel bir şirket derken; "Yazılım/donanım" şirketlerinden bahsediyorum.
Çoğu şehir de var olan bir sistem var, özel firmalarla anlaşıyorlar, bilgisayar/yazıcı vs. bozulduğunda bu şirketlere gönderiyorlar daha ucuzdan yapıyorlar fakat sürekli müşteri olmuş oluyor.
Ya kredi çekebiliyorsan böyle bir sistem kur ya da hali hazırda olan böyle bir şirkete gir, hem sana da güzel bir tecrübe olur. Ayrıca unutma, kendine ilk 5-6 yılında ben bu işi "Tecrübe için" yapıyorum de. Bu sektörlerde aşırı şanslı değilsen birden büyük miktarlarda para kazanamazsın.
Ayrıca ben de şu anda bir firma da bilişim teknikeriyim, ayrıca e-ticarete bakıyorum. firma orta halli bir firma, e ticaretten baya bir kazanıyor, çalışanlara prim vs. veriyor. Eğer böyle bir firma bulabilirsen direkt gir ve patronlarla vs. iyi geçinmeye çalış, daha sonra oradan ayrıldığında referans olabilirler.