Gemideki cinayeti çözebilecek misin ? [Zor Bulmaca]

Sizce Katil Kim?

• Aşçı

Oy: 1 12.5%
  • Baş Mühendis

• 2. Kaptan

• Kamarot

Oy: 5 62.5%

• Kullanılan toplam oy
    8
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Pasifik okyanusunda konteyner taşıyan Japon menşeili bir geminin kaptanı Kaptan köşkünde Bir gece vakti öldürülür Kaptan'ın iyi dostu olan ve gemide seyahat eden Dedektif gece saat 1 civarında Kaptan köşküne gider ve dostunun öldüğünü fark eder dedektif olayı çözmek için kolları sıvar ve şüphelendiği 4 kişiyi sorguya çeker: aşçı, başmühendis, 2. Kaptan ve kamarot.Birazdan sorgularını göreceğiniz kişilerden bir tanesi yalan söylüyor ve Yalan söyleyen kişi katil. bakalım Siz de dedektif gibi katilin kim olduğunu hemen bulabilecek misiniz

aşçı 45 yaşında : her gece olduğu gibi bu gecede Kaptanın çorbasını hazırlıyordum bizim Kaptan miso çorbasının çok severdi yine o çorbadan yapacaktım ki erzakta soya fasulyesinin kalmadığını fark ettim Tam o sırada telefon çaldı ve Kaptan çorbasının nerede kaldığını sordu bana binlerce kez hakaret etti panik olmuştum buzdolabındaki kalan malzemelerden bir çorba yaptım ve koşarak ona götürdüm yanından ayrıldığımda Saat bire geliyordu sonra koşarak ikinci Kaptanın kahvaltı için bir şeyler hazırlamaya gittim olayı kesinlikle duymadım çok üzgünüm.

başmühendis 41 yaşında : Dün geceyi makine dairesinde geçirdim uzun zamantır yaptırmam gereken bazı çalışmalar vardı bakım çalışmaları saat 11:30 civarında geminin kazanını temizletmeye başladım Daha sonra makinenin tatlı su soğutucusuna baktım ufak bir her takım arızalar vardı. her zamanki gibi çok sıcaktı Tabii ki 45 derece falan oluyor Ben de epey yorulmuşum İçim geçmiş Saat bir buçukta uyanınca korkunç haberi öğrendim kaptansız Ne yapacağız Gerçekten bilmiyorum

2. Kaptan 38 yaşında : kaptan da bu gece var diye 1.30da değiştirecektim O yüzden gece 12.30 civarında uyandım bir önceki gün Kaptan bana çok pis koktuğumu ve yıkanmazsam bir daha Kaptan köşküne girmem gerektiğini söyledi çok üzülmüştüm fakat kazandı bir sıkıntı vardı sanırım yıkanamadım karamdaki 5 litrelik su ile saçımı yıkadım ardından eşine ve kızıma Mektup yazdım sonrasında biraz kitap okudum yukarı çıktığımda Kaptan köşkünün önünde tüm mürettebat toplanmış herkes ağlıyordu Ben de çok üzgünüm

kamarot 27 yaşında: ben aslında gündüzcüyüm her gece 1.00 1.30 civarında uyurum Bu gece de yatmadan önce son Güvertede bir tur atıyordum bayrak direğini gözüm takıldı bir de ne göreyim gönderdeki bayrak ters takılmış ne yalan söyleyeyim ilkte biraz üşendim ama bizim Kaptan çok disiplinli bir adamdı bayrağı böyle görür de beni işimden eder diye bayrak direğine çıktım bu rüzgarlı havalarda epey zor bir iş En az bir saat uğraştıktan sonra aşağı indim üzücü olayda ancak o zaman öğrendim Kaptan hepimizin babası gibiydi.

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Katil kamarot sebebi ise japon bayrağı tersi ile düzü aynıdır googleden baktım emin olmak i çin

Reina árabe
Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Okumaya üşenen milletiz bence çözecek biri yok :D

Az insan çok huzur
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Okumamamın nedeni tekrardan belli oldu

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Pc error yemesine çok ayar olurdum fakat bende o durumdayım şuan net olarak beynim sulandı :D

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Japon bayrağının terside düzüde aynıdır o yüzden katil kamarot

Bir Gün Ölmek İçin Her Gün Yaşıyoruz
Süper Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
o kadar uzunki baştan sona gelince okudugumu unuttum kafa karıştırıyor biraz

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...