Çözüldü Gigabyte Secure Boot sorunu nasıl çözülür?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
2
Sosyal
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar, geçenlerde bir Valorant gireyim dedim. Bayağıdır girmiyordum. Secure Boot hatası aldım. BIOS'tan Secure Boot açmam gerekiyormuş. Ben de YouTube'dan izleyerek Secure Boot'u açtım, sonrasında ekran gelmedi bir süre. Allah'tan BIOS pilini çıkarıp takmak aklıma geldi. Anca o şekilde açabildim bilgisayarı ve bu Gigabyte anakartlarda oluyormuş. RX 6700 10 GB ekran kartına sahibim. Bu Secure Boot hatasını nasıl düzeltebilirim. Ekran gelmiyor açınca, Valorant da oynayamıyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
1- Gigabyte anakartlarda kronik bir sorun olduğu için özellikle Windows 11’de Valorant oynayabilmek için secure boot’un devrede olması gerekiyor. Gigabyte anmakartlarda da Secure boot açabilmek için csm’yi kapatmanız gerekiyor. CSM'i kapatınca da ekran kartı UEFI moduna geçtiğinden sistem görüntü vermiyor. Böyle bir durumda bios sıfırlama sadece geçici bir çözüm.
2- Elinizde farklı bir ekran kartı var ise onu takarak deneyebilirsiniz.
3- İyi bir araştırma yaparak anakartınızda sorunsuz ve stabil çalışan bir ekran kartı modeli temin etmeniz gerekir Bu şekilde sorunu çaözelirsiniz.
4- Gigabyte anakart üreten şirketin resmi sitesin den ticket atarak sorunla alakalı daha net bir bilgi sağlayabilirsiniz.
Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Biosun güncel olup olmadığını kontrol et değilse güncele tekrar aktif et heyerki hiç olmasa format atır durumu izah kurcalama daha çok bozabilrisin bios şakaya gelmez herkezin her dediğini yapma işi bilene ver

Üye
Ödüller
2
Sosyal
4 HİZMET YILI
Biosun güncel olup olmadığını kontrol et değilse güncele tekrar aktif et heyerki hiç olmasa format atır durumu izah kurcalama daha çok bozabilrisin bios şakaya gelmez herkezin her dediğini yapma işi bilene ver
ilk açtığımda ekran gelmeyince bi korktum zaten anakart kitlendi fln sandım çünkü 1 ay pc siz kalıcaktım garantiye göndersem uefi destekli ekran kartı isteniyor secure boot için benim ekran kartındada uefi desteği var gigabyte la alakalı bi sorun olduğunu okudum tavsiyen için teşkkürler biosu güncelleyip yeniden deneyeceğim.

Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
knk %90 bios guncel deil güncelleyip bidaha bak guncellerken dikkat et kapanmasın pc yoksa naneti yersn

Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
1- Gigabyte anakartlarda kronik bir sorun olduğu için özellikle Windows 11’de Valorant oynayabilmek için secure boot’un devrede olması gerekiyor. Gigabyte anmakartlarda da Secure boot açabilmek için csm’yi kapatmanız gerekiyor. CSM'i kapatınca da ekran kartı UEFI moduna geçtiğinden sistem görüntü vermiyor. Böyle bir durumda bios sıfırlama sadece geçici bir çözüm.
2- Elinizde farklı bir ekran kartı var ise onu takarak deneyebilirsiniz.
3- İyi bir araştırma yaparak anakartınızda sorunsuz ve stabil çalışan bir ekran kartı modeli temin etmeniz gerekir Bu şekilde sorunu çaözelirsiniz.
4- Gigabyte anakart üreten şirketin resmi sitesin den ticket atarak sorunla alakalı daha net bir bilgi sağlayabilirsiniz.

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...