Çok teşekkürler değerli hocam yorumunuz içinhocam instadan yorum yapmaya üşendim o yüzden buraya yazıyorum. bence 2d yapmayı düşünüyorsanız mobilden ilerleseniz güzel olur. çünkü pc tarafında insanlar aşşşırı derecede seçici oluyor. büyük şirketlerin oyunları bile tutmuyor yani. o yüzden mobil tarafında ilerleyip daha sonrasında pc ye geçmek sizler için daha iyi olur. acemiliginizi o tarafta atmış olursunuz. mobilde zaten dandik bi oyun bile milyonlarca indirilip oynanıyor. hem tutan bir oyun yaparsanız reklamlardan falan da bi gelir elde etmiş olursunuz.
| Sosyal Etkileşim ve Strateji | Among Us, arkadaşlarla veya yabancılarla oynanabilen bir oyun olması ve oyuncuların birbirleriyle iletişim kurarak strateji geliştirmesi gerektiği için sosyal etkileşim ve strateji unsurları içeriyor. Bu, oyunu hem eğlenceli hem de rekabetçi hale getiriyor. |
| Basit ve Erişilebilir Oynanış | Oyunun kuralları ve oynanışı oldukça basit ve anlaşılır. Bu, geniş bir yaş ve oyuncu kitlesi tarafından kolayca benimsenmesini sağladı. Ayrıca, mobil cihazlarda ücretsiz olarak oynanabilmesi de erişilebilirliğini artırdı. |
| Yayıncılar ve Sosyal Medya | Twitch ve YouTube gibi platformlarda popüler yayıncılar ve içerik üreticileri Among Us oynayarak oyunun tanıtımını yaptılar. Bu da oyunun hızlı bir şekilde yayılmasına ve daha fazla insanın oyunu keşfetmesine yol açtı. |
| Mizahi ve Eğlenceli Temalar | Oyunun renkli grafikleri, eğlenceli karakter tasarımları ve mizahi teması, oyuncuların ilgisini çekti ve oyunu eğlenceli kıldı. |
ifadesini kullanmışsınız. Siz de bu sektöre yeni giren ve bunun getirdiği heyecan ve heves ile yola çıkmış insanlarsınız . Ben de Erzurum oyununu yetersiz buldum fakat siz yine de rezalet kelimesini kullanmaktan kaçının. Lütfen yanlış anlamayın amacım sizin de karşınıza hevesinizi kıracak hatta sizi bırakmayı dahi düşündürtecek insanlar çıkacaktır . Bu yüzden söylüyorum. Siz kendinize inanın , başarı ardınızdan gelecektir. "Her şeyin ilkinde hata vardır." sözü gerçekten çok güzel. Elbette hatalar olacak ama pes etmediğiniz takdirde umarım en kısa sürede hayal bile edemeyeceğiniz yerlere gelirsiniz. İyi ForumlarErzurum adında rezalet bir oyun
hocam instadan yorum yapmaya üşendim o yüzden buraya yazıyorum. bence 2d yapmayı düşünüyorsanız mobilden ilerleseniz güzel olur. çünkü pc tarafında insanlar aşşşırı derecede seçici oluyor. büyük şirketlerin oyunları bile tutmuyor yani. o yüzden mobil tarafında ilerleyip daha sonrasında pc ye geçmek sizler için daha iyi olur. acemiliginizi o tarafta atmış olursunuz. mobilde zaten dandik bi oyun bile milyonlarca indirilip oynanıyor. hem tutan bir oyun yaparsanız reklamlardan falan da bi gelir elde etmiş olursunuz.
Hocam değerli yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim bunu da aynı zamanda ekibe ileterek sonda kullandığım kelime için de özür dilerim tekrardan teşekkürler iyi forumlarEğer 2 boyutlu bir bilgisayar oyunu yapıyorsanız, sizi diğer oyunlardan öne çıkaracak olan farklılıktır. Farklı bir fikirle, insanlarda "Acaba zevkli olur mu?" düşüncesini uyandırdığınız anda oyununuz tutmaya başlar. Takdir edersiniz ki bilgisayarlar için yapılmış çok iyi oyunlar var. Oyun oynayan biri olarak, "RDR 2 gibi, GTA 5 gibi bir oyun varken neden sizin oyununuzu oynayayım?" diye düşünüp sorgularken, sizin oyununuz daha önce yapılmamış veya denenip başarısız olmuş kaliteli bir fikirle oyuncuların bu düşüncesini yıkmalı ve oyununuzu oynamalarını sağlamalıdır.
Size bir örnek vermek istiyorum ,
Among Us : Among Us 'ta 2 boyutlu bir oyun. Peki Among Us neden başarılı oldu ve grafikleri çok güzel olan diğer oyunlara göre insanlar Among Us' u tercih etti?
Sosyal Etkileşim ve Strateji Among Us, arkadaşlarla veya yabancılarla oynanabilen bir oyun olması ve oyuncuların birbirleriyle iletişim kurarak strateji geliştirmesi gerektiği için sosyal etkileşim ve strateji unsurları içeriyor. Bu, oyunu hem eğlenceli hem de rekabetçi hale getiriyor.
Basit ve Erişilebilir Oynanış Oyunun kuralları ve oynanışı oldukça basit ve anlaşılır. Bu, geniş bir yaş ve oyuncu kitlesi tarafından kolayca benimsenmesini sağladı. Ayrıca, mobil cihazlarda ücretsiz olarak oynanabilmesi de erişilebilirliğini artırdı.
Yayıncılar ve Sosyal Medya Twitch ve YouTube gibi platformlarda popüler yayıncılar ve içerik üreticileri Among Us oynayarak oyunun tanıtımını yaptılar. Bu da oyunun hızlı bir şekilde yayılmasına ve daha fazla insanın oyunu keşfetmesine yol açtı.
Mizahi ve Eğlenceli Temalar Oyunun renkli grafikleri, eğlenceli karakter tasarımları ve mizahi teması, oyuncuların ilgisini çekti ve oyunu eğlenceli kıldı.
Eğer oyun yapımı konusunda yeteri tecrübeye sahip bir ekip değilseniz , sektörü tanımak ve ekibin gelişimi açısından mobil oyunlar yapmak sizin için daha sağlıklı olabilir .
Son bir şey demek istiyorum ;
ifadesini kullanmışsınız. Siz de bu sektöre yeni giren ve bunun getirdiği heyecan ve heves ile yola çıkmış insanlarsınız . Ben de Erzurum oyununu yetersiz buldum fakat siz yine de rezalet kelimesini kullanmaktan kaçının. Lütfen yanlış anlamayın amacım sizin de karşınıza hevesinizi kıracak hatta sizi bırakmayı dahi düşündürtecek insanlar çıkacaktır . Bu yüzden söylüyorum. Siz kendinize inanın , başarı ardınızdan gelecektir. "Her şeyin ilkinde hata vardır." sözü gerçekten çok güzel. Elbette hatalar olacak ama pes etmediğiniz takdirde umarım en kısa sürede hayal bile edemeyeceğiniz yerlere gelirsiniz. İyi Forumlar
Kristal Piksel ya da Mağara Jam e girmeyi düşünüyoruz hocam yorumunuz için teşekkür ederimMerhaba bu projeye başlamak güzel ve biraz zaman gerekli ve önemli olan heves ile alakalı daha çok bununla ilgilenmek istiyorsan discord kanallarına açılmanı yani ( tk , mağra devloper ) vs gibi kanallara göz atıp daha çok kişilerle çalışabilirsin.
sana tavsiyem bunlar ekstra olarak güzel fikirler kurarak oyun yapabilirsin gerekirse yapay zekadan ilham almanı da öneririm.
Hocam bir de oyunumuza tester olarak katılma imkanınız var mı varsa bana dönüş sağlar mısınızEğer 2 boyutlu bir bilgisayar oyunu yapıyorsanız, sizi diğer oyunlardan öne çıkaracak olan farklılıktır. Farklı bir fikirle, insanlarda "Acaba zevkli olur mu?" düşüncesini uyandırdığınız anda oyununuz tutmaya başlar. Takdir edersiniz ki bilgisayarlar için yapılmış çok iyi oyunlar var. Oyun oynayan biri olarak, "RDR 2 gibi, GTA 5 gibi bir oyun varken neden sizin oyununuzu oynayayım?" diye düşünüp sorgularken, sizin oyununuz daha önce yapılmamış veya denenip başarısız olmuş kaliteli bir fikirle oyuncuların bu düşüncesini yıkmalı ve oyununuzu oynamalarını sağlamalıdır.
Size bir örnek vermek istiyorum ,
Among Us : Among Us 'ta 2 boyutlu bir oyun. Peki Among Us neden başarılı oldu ve grafikleri çok güzel olan diğer oyunlara göre insanlar Among Us' u tercih etti?
Sosyal Etkileşim ve Strateji Among Us, arkadaşlarla veya yabancılarla oynanabilen bir oyun olması ve oyuncuların birbirleriyle iletişim kurarak strateji geliştirmesi gerektiği için sosyal etkileşim ve strateji unsurları içeriyor. Bu, oyunu hem eğlenceli hem de rekabetçi hale getiriyor.
Basit ve Erişilebilir Oynanış Oyunun kuralları ve oynanışı oldukça basit ve anlaşılır. Bu, geniş bir yaş ve oyuncu kitlesi tarafından kolayca benimsenmesini sağladı. Ayrıca, mobil cihazlarda ücretsiz olarak oynanabilmesi de erişilebilirliğini artırdı.
Yayıncılar ve Sosyal Medya Twitch ve YouTube gibi platformlarda popüler yayıncılar ve içerik üreticileri Among Us oynayarak oyunun tanıtımını yaptılar. Bu da oyunun hızlı bir şekilde yayılmasına ve daha fazla insanın oyunu keşfetmesine yol açtı.
Mizahi ve Eğlenceli Temalar Oyunun renkli grafikleri, eğlenceli karakter tasarımları ve mizahi teması, oyuncuların ilgisini çekti ve oyunu eğlenceli kıldı.
Eğer oyun yapımı konusunda yeteri tecrübeye sahip bir ekip değilseniz , sektörü tanımak ve ekibin gelişimi açısından mobil oyunlar yapmak sizin için daha sağlıklı olabilir .
Son bir şey demek istiyorum ;
ifadesini kullanmışsınız. Siz de bu sektöre yeni giren ve bunun getirdiği heyecan ve heves ile yola çıkmış insanlarsınız . Ben de Erzurum oyununu yetersiz buldum fakat siz yine de rezalet kelimesini kullanmaktan kaçının. Lütfen yanlış anlamayın amacım sizin de karşınıza hevesinizi kıracak hatta sizi bırakmayı dahi düşündürtecek insanlar çıkacaktır . Bu yüzden söylüyorum. Siz kendinize inanın , başarı ardınızdan gelecektir. "Her şeyin ilkinde hata vardır." sözü gerçekten çok güzel. Elbette hatalar olacak ama pes etmediğiniz takdirde umarım en kısa sürede hayal bile edemeyeceğiniz yerlere gelirsiniz. İyi Forumlar
Tabii ki , memnuniyet duyarımHocam değerli yorumunuz için çok ama çok teşekkür ederim bunu da aynı zamanda ekibe ileterek sonda kullandığım kelime için de özür dilerim tekrardan teşekkürler iyi forumlar
Kristal Piksel ya da Mağara Jam e girmeyi düşünüyoruz hocam yorumunuz için teşekkür ederim
Hocam bir de oyunumuza tester olarak katılma imkanınız var mı varsa bana dönüş sağlar mısınız
pekı mobil oyun yapımı için ne kadar butce ayırmak gerekır bir bilgin varmıyeni yapıyorsan ilk telefon için yap patlarsa oyun steame falanda çıkartırsın
hocam bu piyasada yeni değilim 6 yıldır başkalarının işini yapıyorum ancak artık kendimiz bir şeyler yapmanın vaktinin geldiğini düşünüyoruz çünkü oyun sektörü tamamen yabancıların elinde neredeysebence ilk olarak gelişmek için 2d bir futboll oyunu yapabilirsin
anladım özür dilerim yanlıs bilgi icinhocam bu piyasada yeni değilim 6 yıldır başkalarının işini yapıyorum ancak artık kendimiz bir şeyler yapmanın vaktinin geldiğini düşünüyoruz çünkü oyun sektörü tamamen yabancıların elinde neredeyse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?