Google, OpenAI Rakibi Anthropic'e 2 Milyar Dolar Yatırım Yapıyor
Google, yapay zeka araştırma şirketi Anthropic'e 2 milyar dolara kadar yatırım yapmayı kabul etti. Bu yatırım, Google'ın yapay zeka alanındaki liderliğini güçlendirmeye ve OpenAI gibi rakiplerini geride bırakmaya yönelik bir hamle olarak görülüyor. Google'ın Anthropic'e yapacağı yatırımın 2023 sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Yatırımın bir kısmı nakit, bir kısmı ise Google'ın hisse senetlerinden oluşacak.
Anthropic, 2016 yılında kurulan bir yapay zeka araştırma şirketidir. Şirket, yapay zeka teknolojisinin güvenli ve sorumlu bir şekilde geliştirilmesi üzerine odaklanmaktadır. Anthropic'in kurucuları arasında, Google'ın eski baş bilimcisi Jeff Dean ve OpenAI'nın eski araştırma başkanı Ilya Sutskever yer almaktadır. Google'ın Anthropic'e yapacağı yatırım, yapay zeka alanındaki rekabetin giderek arttığını gösteriyor. Google, bu yatırımla yapay zeka alanındaki liderliğini güçlendirmeye ve OpenAI gibi rakiplerini geride bırakmaya çalışıyor.
Bu gelişme, yapay zeka alanındaki rekabetin hızla arttığını gösteriyor. Google'ın Anthropic'e yapacağı 2 milyar dolarlık yatırım, şirketin yapay zeka liderliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu hamle, özellikle OpenAI gibi rakiplerini geride bırakma hedefine odaklanan bir strateji olarak görülmekte.
Anthropic cok gelisiyor bakalim ne olacak bekliyoruz bakalim