deniyeyim hmn bios ztn güncel ama sıfırlamaya bakayımBios ayarlarını sıfırla ve Biosunu update yap belki sprun bios kaynaklıdır.
oda yüklü direk kendisi yükledi driver flnda güncel son format atmadan öncede aynı driver dı bir anda olduEğer format attıysan windows güncellemelerinde nvidia conrol panel diye güncelleme var onu indirip kurman lazım.
işlemcinin dahili ekran kartı var mı
Formatda attıp güncellediysen sorun donanımsal gözüküyor. kart ile ilgili mi başka bir pc'de deneme sanşın varsa dene.
Peki oyunlarda durum nedir? oynatıyor mu yoksa herhangi gibi bir hata alıyor musunuz?
Driverbooster benzeri programlar kullandıysanız sebebi bu olabilir ayrıca slot tozlanmış olabilir kontrol edin.
50 dereceyi geçerse zaten otomatik tüm ekran kartlarının fanı aktif olur daha iyi performans açısından senin bu sorunun windows ile kaynaklı yazılımsal bi konu eğer ekran kartın bi zarar görseydi ekran alamazdın işlemcinde dahili ekran kartı yok ekran kartın sağlam şuanda korkmana gerek yok.İşlemci: Ryzen 2700x dahili yok
donanımsal sıkıntı yok kartta klasik oyuna girdiğimde 60 derece yaklaştığında kendi fanları fln dönüyor
yazılımsal olarak gaming app , dragon center , msi afterburner gibi yazılımlarda ekran kartını algılamıyor şuanda çoğunu açarken hata veriyor en basit cpu z bile açmadı
Ekli dosyayı görüntüle 40190
Ekli dosyayı görüntüle 40191
cpu -z logları
Ekli dosyayı görüntüle 40192
herhangi oyunlarda sıkıntı yok aynı aldığım fpsler ama ısı olarak önceden afterburner dan ayarlıyordum templimit fln vb fan ayarı driverbooster fln kullanmıyorum kendi anakart sitesinden direk güncel olarak her zaman ordan indiririm format atmadan öncede kullandığım aynı driverlardı
Tekrar formatladım bilgisayarı bu sefer dragon center vb uygulamalardan uzak durdum herşeyi güncelledim bilgisayarı açtım sonra afterburner kurdum sıkıntı yok şuanlık
bence sorun gaming app , dragon center , afterburner gibi uygulamarda overclocklu yazılımlar çakıştırıyor diyelim ki dragon center mysticlight özelliğini kullanıyordum kasayı renklendirmek için ama o arada oyun moduna fln çekiyordu bu sefer işlemciyi ve ekran kartını gaming moduna alıyor işlemci 4.5 ghz çalışıyordu ekran kartını yüksek frekanslara çıkıyor mhz 1945 vb afterburner da patlıyordu
Ekli dosyayı görüntüle 40314
yardımcı olan herkese teşekkürler
konu kilitlenebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?