Çözüldü GT 630 sistemde LoL MTA gibi oyunlarda aşırı sıcaklık sonucu bilgisayarın kapanması

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Ekran kartım, GT 630. RAM, 8 GB. LoL, MTA oynarken vb. fazla ısınıp kapanıyor. MSI Afterburner'dan kombustor indirdim. Baktığımda 104 dereceye kadar çıkıyor güç planım. Yüksek performansta ekran kartı sürümü 391. Herhangi bir overclock işlemi yok, MHz ayarı değişmedim. Fanlar 1400 RPM dönüyor. İşlemciden olabilir diye düşünüyorum. Intel Pentium G2010 2.80 GHz. Son 2 gündür yaşıyorum bu durumu.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
104 Derece cok fazla kapanması normal undervolt yapmayı dene kasanın hava akışı çok kötü büyük ihtimal yan taraftaki camı aç kartın cok eski bi kart arızalı olabilir yeni pcye geçmeni öneririm
za warudooo
Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
104 Derece cok fazla kapanması normal undervolt yapmayı dene kasanın hava akışı çok kötü büyük ihtimal yan taraftaki camı aç kartın cok eski bi kart arızalı olabilir yeni pcye geçmeni öneririm

Çözüm
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI

doğru diyosun aga kasanın kendiside eski baya hava akışı yok denilcek kadar az heryerı kapalı 2 tane fan çıkışı var

nothing
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
104 derece aşırı fazla usta zarar görebilir sistemin, sistem soğutma ilkesi açık mı onu da kontrol eder misin bi?

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
104 ne abi su 100de kaynıyo ztn Sen kışın kullan ya da bilgisayarı değiştir

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Fanını temizlersen belki çözülebilr - yada işlemci macununu yenileyebilirrsin yada bunların 2 sinide yapıp üzerine bir de pc nin yan kapağını açarsan çözülebilir ben eskiden öyle yapıyordum benim de işlemcim aşırı ısınıyordu ve işeride hiç hava döngüsü yoktu

Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
bakımını yapalı 1 ay oldu macunu yeniledim tozlarını falan aldım ama kasa hava almıyo sadece 2 tane fna çıkışı var ordan alıyo hava sadece

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
içini temizle bi de termal macununu düzenli olarak değiştir belli bi süre çözer durumunu

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
öncelikle macunu vs kontrol ettir, sonrasında kasa toz doluysa bi temizlettirmeng erekir hala daha olmuyorsa fan ayarlarını yükselt. bunlar işe yaramıyorsa yeni fan gerekli

Discord : SergeN
Uzman Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
işlemcine termal macun sür veya ekran kartının veya işlemcinin fanlarının çalıştığını kontrol et eğer stok fan kullanıyorsan daha kaliteli bir sogutucu dene

Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
valla pc eskiyse sal gitsin artık çekilecek çile değil, durum şimdilik kötü diyorsan zaten çözüm yazmışlar

AMACIM ZARAR GÖRENLERE AZDA OLSA YARDIM EDEBİLMEK
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
PC nin temizliği ne zaman yapıldı ? çözüm olarakta güç seçeneklerini dengeliye alman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...