Konunun işlemci ve ekran kartı uyumu olduğunu sanmıyorum. Senden ricam elinde imkan varsa işlemci üstündeki ve kuzey-güney köprüsündeki termal macunları yeniler misin ?
işlemcin ısınıyor olabilir yeni fan alabilirsin yada termal macun yenileyebilirsin
Termal macun bakımını yazın konyadan gelen kuzenim halledecek o zaman yanıt yazarımişlemci ısındığı için frekans düşürüyordur büyük ihtimal bir fanları temizleyip ve termal macunu yenileyip dener misin tekrardan
Elazığda güvendiğim pek bilgisayarcı yok sistemden uçuruyorlar 1-2 Parça ve kazıklıyorlar aynı zamanda Sistemi amd işlemcisiyle değiştirmeyi düşünüyorum (Bakımı yaptıktan sonra düzelmezse)Servis yada işini gerçekten bilen bir bilgisayarcıya götür kardeşim, işlemcinde sorun olduğunu düşünmüyorum.
Tamam 9.nesil kötü olabilir ama o kadar da değil yani.
Sonuçta i7 bir işlemciden bahsediyoruz.
Dostum termal macununu yenileyip öyle dene çünkü o kartı o işlemci cok rahat beslerBilgisayarımda İşlemci olarak İntel core Intel(R) Core(TM) i7-9750H CPU @ 2.60GHz 2.59 GHz kullanıyorum 9.Nesil işlemcilerin kötü olduğunu aldıktan 2 3 ay sonra fark ettim. Her neyse bu işlemci ve Ekran kartı darboğaz yapıyor performans sorunları oluşmaya başladı Bilgisayar yeniyken Valoda Full grafiklerde +200 Fps değerleri görüyordum şuan ise en düşükte 60-110 arası.
Bilgisayarın serisi Lenevo L340 alalı 1 sene bile olmadı termal macununun kuruması zor geliyor bana Yazın Konyadan Kuzenim geliyor sağlam bir şekilde bakım yapıp ekleme yaparım hocam teşekkür ederimDostum termal macununu yenileyip öyle dene çünkü o kartı o işlemci cok rahat besler
Isı testi yapayım bi araknk işlemcin fazla ısınıyordur büyük ihtimal ondan düşüyordur performansın
Lenevonun teknik servisi yok elazığda hocam ya alırlar 1 ay falan getirmezler en iyisi tanıdığa baktırtmakTeknik servise verebilirsin ya da termal macunu, tozu var mı diye diğer ısınmaya neden olan etkenleri kontrol edebilirsin işlemci ısınınca frekansını düşürür ve performansın da düşer işlemcin iyi çünkü
Şimdiki işlemcin iyi besler dediler bakalım bi bakım yapmak lazımQBence bir Ryzen 5 3600x bunu yapar ve hatta artıkları olur
Hmm bilemiyorum usta bilgisayar mühendisi olan kuzenim var konyada yazın gelecek bir bakım yapar formatlarım güzelindenDostum sisteminin özelliklerinde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum bence garantisi varsa garantiye yolla yoksa pcyi açıp içini kontrol et
Hocam 3-4 Ayda termal değiştirilmez bence senede 1 değiştiriyorum benintelin stok soğutucusu ise ısınması çok normal sıvı soğutucu yada güzel bi soğutucu al t macunu yenile 3-4 ayda bir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?