Doğrudur ama 3 bulmacayıda bulup yazman lazımİlk soruda ilk ilacı içersin, yarım saat sonra 2.ilaç ve yarım saat sonra da 3.ilaç. Toplamda 1 saat yapar
3. soruya yalan söylemicem bende internetten baktım ve cevabı BAYA UZUN2.soruda aynı anda başlatmak gerekiyor. 7 dakikalık bitince 11 dakikalığın 4 dakikası kalmış olacak. 7 dakikalığı tekrardan çeviririm ve 11 dakikalık bitince 7 dakikalığın 4 dakikası kalacak. Elimizde 11 dakika var. Bu 4 dakika da bitince toplam 15 yapar. İnternetten bakmadım3.soru hakkında hiçbir fikrim yok düşündüm de bulamadım
2.soruda aynı anda başlatmak gerekiyor. 7 dakikalık bitince 11 dakikalığın 4 dakikası kalmış olacak. 7 dakikalığı tekrardan çeviririm ve 11 dakikalık bitince 7 dakikalığın 4 dakikası kalacak. 4 dakikalık kum aktıktan sonra ters çevirip tekrardan 4 dakika akıtırız. 7 ilkinden, 4 ikincisinden ve tekrardan 4 ilkinden gelir. Böylece 15 olur internetten bakmadım3.soru hakkında hiçbir fikrim yok düşündüm de bulamadım
Üçüncüde tek soru hakkın var sen hangi yol doğru onu sormadın1- 1 Saat
2- 11 dakikalığı koyarım sonra 7 dakikalıktan 4 dk koyarım
3- İkisinede görünüşüyle ilgili soru sorarım burdan hangisinin yalancı hangisinin dürüst olduğunu anlayabilrim
Kolaydı
3. ilaçta da yarım saat varİlk soruda ilk ilacı içersin, yarım saat sonra 2.ilaç ve yarım saat sonra da 3.ilaç. Toplamda 1 saat yapar
İlk ilacı içtin. Yarım saat geçti 2.ilacı içtin. Yarım saat daha geçti ve 3.ilacı içtin toplamda bir saat yaptı3. ilaçta da yarım saat var
ben yanlış hesapladım sivaaaaaaaslı zekidirİlk ilacı içtin. Yarım saat geçti 2.ilacı içtin. Yarım saat daha geçti ve 3.ilacı içtin toplamda bir saat yaptı
3.yü anlamadım dostum. Mesela sol kapı doğru yol. Doğru söyleyen solu seçecek. Yalan söyleyen solu seçerse yalan söylememiş olacak. Sağı seçerse de yine hangisi doğruyu söylemiş olur bilemeyiz1. soru doktor yarımşar saat arayla tavsiye etmiş ama tavsiye bunu bu şekilde al dememiş hepsini tek seferde alabilir.(veya ilkini içer sonra 2. yi sonra yarım saat sonra 3. yü yani 1 saatte içer)
2. 7 dakikalık olan kum saatini kum altta olucak şekilde koyarım 11 dakikalık olan 7 dakika olunca üstte 4 dakika kalır bu sefer ters çeviririm 4 dakika dolar 11 dakika olur bu sefer 7 dakikalık kum saatini çeviririm böylece 4. dakikada dolduğunda toplam 15 dakika olmuş olur.
3.doğru söyleyen kişiyi anlamak için kendini kardeşinin yerine koy hangi kapıyı seçerdin derim yalancı olan kendini doğru söyleyen de kardeşini taklit eder bu nedenle hangisini söylerlerse diğerini seçerim kolaydı.
Bu saatte beynimi yaktın.
Gönder gelsin ustam çözelim beraberBeyler beyinler yandıysa yeni bi konu açıp 4 5 tane daha bulmaca atabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?