Hata Kodu: MSB8040

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
BDO LOVER
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Önem Derecesi Kod Açıklama Proje Dosya Çizgi Gizleme Durumu
Hata MSB8040 Spectre riskini azaltan kitaplıklar bu proje için gereklidir. Bunları kullanılan tüm araç takımları ve mimariler için Visual Studio yükleyicisinden (Tek tek bileşenler sekmesi) yükleyin. Daha fazla bilgi edinin:
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
DBKKernel C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\2022\Community\MSBuild\Microsoft\VC\v170\Microsoft.CppBuild.targets 490

Hangi kitaplığı yüklemem gerekiyor bunun için ?
1682200743190.png

Edit:Sorun hakkında bazı değişikliklerde bulundum düzelip düzelmediğin 5-10dk sonra yazarım internetim yavaş olduğu için paketleri yavaş indiriyorum :(

Son düzenleme:
fast life easy money
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
@uhpep 'in belirttiği
Türkçe hali de bu şekilde istersen direkt buraya da bakabilirsin.

Spectre azaltılmış kitaplıklar kullanılırken bu hata oluşur (C/C++>Spectre AzaltmaDevre Dışı olarak ayarlanmamıştır), ancak Spectre azaltılmış kitaplıklar yüklenmez.

Hatayı düzeltmek için önce Spectre risk azaltmasını isteyip istemediğinize karar verin. Spectre azaltma hakkında bilgi edinmek için
derleyicisi seçeneğinin sayfasını okuyabilirsiniz. Spectre risk azaltmasını istemiyorsanız devre dışı olduğundan emin olun. Komut satırı derlemeleri için derleyici seçeneğini veya değişkenlerini /Qspectre-load ve /Qspectre-load-cfkullanmadığınızı /Qspectre denetleyin. Visual Studio IDE'de devre dışı bırakmak için projelerinizin Özellikleri'ni açın ve Yapılandırma Özellikleri>C/C++>Kod Oluşturma özellik sayfasında Spectre Risk Azaltmaları özelliğini Devre Dışı olarak ayarlayın.

Disable Spectre mitigations in the IDE

Spectre risk azaltmasını istiyorsanız Spectre azaltma desteğine sahip doğru derleyici ve kitaplık bileşenlerinin yüklendiğinden emin olun. Visual Studio Yükleyicisi'nde Değiştir'i ve ardından Tek Tek Bileşenler'i seçin, "Spectre v14.2" araması yapın ve Derleyici, derleme araçları ve çalışma zamanı bölümünde MSVC v142... Spectre-mitigated libs , oluşturmakta olduğunuz tüm mimariler için seçilir. ATL veya MFC kullanıyorsanız, Spectre Risk Azaltmaları içeren en son v142 derleme araçları için C++ MFC gibi kitaplıkların da oluşturduğunuz tüm mimariler için seçili olduğundan emin olun.

Installing the Spectre mitigations library

Ayrıca Spectre risk azaltmalarını etkinleştirmek için derleyici seçeneklerinden birini kullandığınızdan /Qspectre emin olun. Visual Studio IDE'de bu özelliği ayarlamak için projelerinizin Özellikleri'ni açın ve Yapılandırma Özellikleri>C/C++>Kod Oluşturma özellik sayfasında Spectre Risk Azaltmaları özelliğini Etkin veya
için Tüm Denetim Akışı Yükleri olarak ayarlayın.

Daha fazla bilgi için bkz
.

Moderatörün son düzenlenenleri:
BDO LOVER
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
sorunu düzelttim hocam ama şimdi de ExAllocatePool': ExAllocatePool is deprecated, use ExAllocatePool2 bunu diyip duruyor bunu nasıl düzelticem peki

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Önem Derecesi Kod Açıklama Proje Dosya Çizgi Gizleme Durumu
Hata MSB8040 Spectre riskini azaltan kitaplıklar bu proje için gereklidir. Bunları kullanılan tüm araç takımları ve mimariler için Visual Studio yükleyicisinden (Tek tek bileşenler sekmesi) yükleyin. Daha fazla bilgi edinin:
DBKKernel C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\2022\Community\MSBuild\Microsoft\VC\v170\Microsoft.CppBuild.targets 490

Hangi kitaplığı yüklemem gerekiyor bunun için ?Ekli dosyayı görüntüle 90428
Edit:Sorun hakkında bazı değişikliklerde bulundum düzelip düzelmediğin 5-10dk sonra yazarım internetim yavaş olduğu için paketleri yavaş indiriyorum

Spectre azaltılmış kitaplıklar kullanılırken bu hata oluşur (C/C++>Spectre AzaltmaDevre Dışı olarak ayarlanmamıştır), ancak Spectre azaltılmış kitaplıklar yüklenmez.

Hatayı düzeltmek için önce Spectre risk azaltmasını isteyip istemediğinize karar verin. Spectre azaltma hakkında bilgi edinmek için
derleyicisi seçeneğinin sayfasını okuyabilirsiniz. Spectre risk azaltmasını istemiyorsanız devre dışı olduğundan emin olun. Komut satırı derlemeleri için derleyici seçeneğini veya değişkenlerini /Qspectre-load ve /Qspectre-load-cfkullanmadığınızı /Qspectre denetleyin. Visual Studio IDE'de devre dışı bırakmak için projelerinizin Özellikleri'ni açın ve Yapılandırma Özellikleri>C/C++>Kod Oluşturma özellik sayfasında Spectre Risk Azaltmaları özelliğini Devre Dışı olarak ayarlayın.

Uzman Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
vs2022
Bu hata mesajı, Visual Studio 2022 projesinde Spectre riskini azaltan kitaplıkların yüklenmemiş olduğunu belirtiyor. Bu kitaplıklar, projenizin hata ayıklama ve kod analizi sırasında güvenliği artırmaya yardımcı olur. Bu nedenle, projenizde bu kitaplıkları yüklemeniz önerilir.

Hangi kitaplıkların yüklenmesi gerektiğine dair daha ayrıntılı bilgi, hata mesajının sonundaki URL'de bulunabilir:
. Bu bağlantıya tıklayarak, gerekli Spectre riskini azaltan kitaplıkları yüklemek için adım adım talimatlar alabilirsiniz.

Genel olarak, Visual Studio yükleyicisinden "Tek Tek Bileşenler" sekmesini kullanarak "Spectre riskini azaltan kitaplıklar" seçeneğini aramalısınız ve bu seçeneği seçerek kurulum işlemini tamamlamalısınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...