- Yasaklandı
-
Aslında çalışıyor hocam. Fakat anakartın limitlediği şekilde çalışır. Örneğin anakartınız 1600 Mhz destekliyor ve DDR3 olsun. Siz gidip DDR3 2100 MHz RAM alırsanız, sistemdeki RAM hızınız 1600 olarak çalışır. Anakartın limitlediği şekilde. Fakat DDR3 bir anakarta DDR4 ram takılamaz. Buradaki asıl sır DDR sürümünde.Ram güzelmiş. Ram alacaklara bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ana kartınızın desteklediği MHz üstündeki ramları almayın. Örneğin siz gidip 1866 MHz'ye kadar destekleyen bir ana karta 2133 MHz ram takarsanız çalışmaz.
Anlıyorum, düzelttiğiniz için teşekkürler. Ama gidip 2100 MHz RAM'ın yanına 1600 MHz ram takmakta iyi olmaz.Aslında çalışıyor hocam. Fakat anakartın limitlediği şekilde çalışır. Örneğin anakartınız 1600 Mhz destekliyor ve DDR3 olsun. Siz gidip DDR3 2100 MHz RAM alırsanız, sistemdeki RAM hızınız 1600 olarak çalışır. Anakartın limitlediği şekilde. Fakat DDR3 bir anakarta DDR4 ram takılamaz. Buradaki asıl sır DDR sürümünde.
Şöyle bir durum var ama. Bazı Mhz'deki Ramlar piyasada bulunmuyor. Misal adamın anakartı 1333 MHZ destekliyor olsun. Sıfır Ram almak istiyor bu arkadaş. Sıfır 1333 Mhz Ram bulmak baya zor. Bulsa da pahalı 1600 ve 1800'e göre. Bu arkadaş gidip 1600 veya 1800 alıp kullanabiliyor.Anlıyorum, düzelttiğiniz için teşekkürler. Ama gidip 2100 MHz RAM'ın yanına 1600 MHz ram takmakta iyi olmaz.
Şöyle bir durum var ama. Bazı Mhz'deki Ramlar piyasada bulunmuyor. Misal adamın anakartı 1333 MHZ destekliyor olsun. Sıfır Ram almak istiyor bu arkadaş. Sıfır 1333 Mhz Ram bulmak baya zor. Bulsa da pahalı 1600 ve 1800'e göre. Bu arkadaş gidip 1600 veya 1800 alıp kullanabiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?